Meze tarifleri

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
HAYDARİ

haydari_meze.jpg


Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 diş sarmısak
Kuru nane
1 fincan ayçiçek yağı
Kimyon, kırmızı biber
Arzuya göre sivri biber

HAYDARİ TARİFİ
Sarmısağı ezdikten sonra, beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, yağ, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Arzu ederseniz sivri biberi ince ince kıyıp ilave edebilirsiniz. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.





TÜRK MEZELİ ACILI EZME BRUSETTA

turk_mezeli_brusetta.jpg


Malzemeler
200 gr patlıcan salatası
200 gr Acılı Ezme
200 gr çerkez tavugu
70 gr zeytin ezmesi
20 dilim baget ekmeği
1 diş sarımsak

Süslemek için
Dal maydanoz veya dereotu
İnce dilimlenmiş domates
Salatalık
Limon kabuğu

BRUSETTA TARİFİ
Baget ekmekleri ince dilimleyin ve fırında kızartın. Bir adet sarımsağı ortadan ikiye keserek ekmeklere sürün. Bir fırça yardımı ile sızma tipi zeytinyağı ile lezzetlendirin. Hazırladığınız ( Meze tariflerini sitemizde bulabilirsiniz.) veya marketten hazır aldığınız mezeleri bir çorba kaşığı yardımı ile ekmeklerin üzerine sürün. Mezelerle (patlıcan salatası, antep ezmesi, çerkez tavugu lezzetlendirdiğiniz ekmekleri, maydanoz, dereotu, ya da domates ve salatalık dilimleriyle süsleyin.






TAZE BAKLA EZME FAVA

taze_bakla_ezmesi.jpg


Malzemeler
1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz seker
1/2 demet dereotu
Tuz

BAKLA EZMESİ TARİFİ
Taze baklanın iç kabuklarını soyun.

Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmıs dereotu serpip servis yapın.





NURANİYE

nuraniye_meze.jpg


Malzemeler
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yogurt (süzme tercih edilir)
4-5 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı biber

NURANİYE TARİFİ
Kabakları temizleyip, rendeleyin. Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pisirin. Soğumaya bırakın. Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa bosaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.





MEYHANE PİLAVI

meyhane_pilavi_tarifleri.jpg


Malzemeler
4 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet küçük boy patlıcan
1 kg domates
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 adet soğan
3 diş sarmısak
1 adet haşlanmış tavuk budu
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Kimyon, kekik, fesleğen
3'er çorba kaşığı sıvıyağ ve tereyağı
Bir buçuk su bardağı etsuyu
Yeteri kadar sıcak su

MEYHANE PİLAVI TARİFİ
İnce kıyılmış soğanla sarımsağı sıvıyağ ve tereyağı ile derin bir tencereye alıp kavurun. İnce kıyılmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Uzun şeritler halinde doğranmış patlıcanları ekleyip karıştırın. Küp doğranmış domates ve salçayı ekleyip karıştırın. Salça ve domatesler diğer sebzelerle özleşene kadar pişirmeye devam edin. Bulgur, didiklenmiş tavuk eti ve baharatları ekleyin. Et suyunu ekledikten sonra pilavın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Pilavı kısık ateşte pişirip 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.





PAŞA PİLAVI

pasa_pilavi_meze_tarifi.jpg


Malzemeler
1 kg patates
4 yumurta
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 limon suyu
karabiber, kırmızıbiber, tuz

PAŞA PİLAVI TARİFİ
Patatesleri ve yumurtaları ayrı ayn haşlayın. Pataslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve yeşil soğanı ince kıyın. Doğradığınız patateslere kıvılmış maydanoz ve yeşil soğanı, baharatları ilave ederek karıştırın. Limon suyunu da ekleyin. Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyup dilim dilim kesin. Hazırladığınız paşa pilavını servis tabağına alıp üzerine dilimlenn yumurtaları ilave edin ve servis yapın.





PİYAZ

piyaz_meze.jpg


Malzemeler
250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos Için
Tuz , Beyaz biber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta

PİYAZ TARİFİ
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateste yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklasik 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın. Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıstırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazi bir servis kabına aktarıp domates, haslanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
ADAÇAYLI TAVUK SARMASI

adacayli_tavuk_sarma_tarifleri.jpg


Malzemeler
6 dilim tavuk biftek
6 dilim kaşar peyniri
6 yaprak adaçayı
1 çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke

Yarım demet maydanoz, 2 adet soğan rendesi, Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kimyon Servis için Yeşil salata ve turşu

TAVUK SARMASI TARİFİ
Tavuk bifteklerine tuz ve karabiber serpin, bir tavaya zeytinyağını koyun kızdırın. Soğan ilave edip, bir iki kez çevirin. Ateşten alın, sirke, çam fıstığı, kuş üzümü, maydanoz, tuz, karabiber, kimyonu koyun karıştırın. Hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı alıp, bifteğin kenarına koyun. Bir dilim kaşar peyniri ve 1 yaprak ada çayı koyup rulo sarın, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hafif bir zeytinyağı gezdirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Patates püresi veya yeşil salata, turşu ile servis yapın.





DOMATES DOLMASI

domates_dolmasi_tarifi.jpg


Malzemeler
6 adet orta boy domates
350 gram kıyma
2.5 fincan pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2.5 fincan su
1 demet maydanoz
2 adet orta boy soğan
Tuz, Karabiber, Kırmızı biber

DOMATES DOLMASI TARİFİ
Domatesleri yıkayıp, ters çevirelim. Üzerinden bir kapak açalım. Domateslerin içini oyalım. Küçük küçük doğradığımız soğanları, tavada kızdırdığımız sıvı yağda çevirelim. Soğanlar pembeleşmeye başladığında kıymayı ilave edelim. Soğan ve kıymanın pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarım ekleyerek, yıkadığımız pirinçleri ilave edelim. Domatesleri oyduktan sonra çıkan içleri de küçük küçük doğrayarak tencereye alalım. İki dakika pişirdikten sonra iki buçuk fincan suyu da ekleyelim. Piriçler suyunu çekene dek pişirelim. İncecik kıyılmış maydanozu da ekleyerek iyice harmanlayalım. Domatesleri doldurduktan sonra kapaklarını örterek tencereye dizelim. Bir tatlı kaşığı salçayı iki fincan su ile karıştırıp tuzunu ve biberini ayarladıktan sonra domateslerin üzerine dökelim. Dolmaları çok hafif ateşte pişirelim.





ACILI KUZU KEBABI

acili_kuzu_kebabi.jpg


Malzemeler
750 gr yağsız kuzu kıyması
3 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates püresi
2 adet soğan
Yarım bardak ufalanmış ekmek
2 yumurtanın beyazı

Yoğurt Sosu İçin1 çorba kaşığı tereyağı, 2 diş sarımsak 1 adet soğan, 1 çay kaşığı domates püresi, 2 çorba kaşığı az acılı sos, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı acılı ezme

KUZU KEBABI TARİFİ
Barbeküyü orta sıcaklığa getirin. Eti, maydanozu, köfte baharını, domates püresini, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmeği ve yumurtaları derin bir kapta iyice karıştırın. Karışımı sosis şeklinde 8 eşit parçaya ayırın ve hafif yağlanmış 8 şişe dizin. Az yağlanmış barbeküde çevirerek 10-15 dakika pişirin. Derin bir sos kabında yağı orta ateşte eritin. İçine ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyerek 1 dakika kadar pişirin. Domates püresini, acı sosu, limon suyunu ve acılı ezmeyi ekleyerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.Kebapların üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis edin.





SAFRANLI MANTARLI PİLAV

mantarli_pilav_tarifleri.jpg


Malzemeler
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
10 adet mantar
Yarım çay bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı safran
3 su bardağı su
4-5 dal dereotu
Tuz
Süslemek için
Dereotu

MANTARLI PİLAV TARİFİ
Yağı bir tencerede eritin. 2 su bardağı pirinci ekleyip, tahta kaşıkla 1-2 dakika kavurun. Mantarları dilimleyin ve 1 tatlı kaşığı safranla birlikte pirince ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayın. Pirincin üzerine 3 su bardağı su ve yarım çay bardağı kuşüzümünü de ekleyerek kısık ateşte pişirin. 5 dakika dinlendirin. Dereotunu incecik kıyıp, pilava ekleyin. Pilavı derin bir kaseye doldurun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.





KALBUNİ PİLAV

kabuni_pilav_tarifleri.jpg


Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm
1 fincan İzmir üzümü (siyah kuru üzüm)
500 gram kuşbaşı kuzu eti
5 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
50 gram badem (haşlanıp, soyulmuş)
1 kahve fincanı antepfıstığı
1'er tatlı kaşığı tuz ve tarçın

KALBUNİ PİLAV TARİFİ
Pirinci ayıklayın. Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın. Tencereye eti koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın. Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın. Etin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin. Pilavı ateşten alın. Tarçını serperek-20 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Üzüm çeşitlerini, kuruyemişçilerde bulabilirsiniz.





HAMSİLİ PAZI PİLAKİSİ

pazi_pilakisi_meze_tarifi.jpg


Malzemeler
1 kg pazı
1 su bardağı pirinç 3 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
10 tuzlu hamsi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nane tuz

PAZI PİLAKİ TARİFİ
Pazıları ayıklayıp, ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin. Pazıları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyuyla bir süre haşlayın. Yıkanmış pirinci ve suyu ekleyin. Hamsileri, didikleyip ilave edin. Piştikten sonra, nane ekleyip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.





ENGİNARLI TAVUKLU PİLAV

tavuklu_pilav_tarifleri.jpg


Malzemeler
350 gram kemiksiz tavuk eti
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
5 adet enginar taze yada konserve
Yarım demet dereotu
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı tozşeker
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber

ENGİNARLI TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. Yağ eklemeden suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine pirincin yarısını yayın. Enginarları kuşbaşı doğrayıp pilavın üzerine yayın. Kalan pirinci enginarların üzerine koyup hafifçe bastırın. 3 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. En az yarım saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
SOYA FİLİZLİ PİLAV

soyali_pilav_tarifleri.jpg


Malzemeler
1 şu bardağı kepekli pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 adet sivri biber
200 gram soya filizi
1 adet küçük boy soğan
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Süslemek için
Kiraz domates

SOYA FİLİZLİ PİLAV TARİFİ
Yıkanmış pirinci zeytinyağında hafifçe kavurun. Biberleri 1 cm genişliğinde doğrayıp, soya filiziyle birlikte pirince ekleyin. Piyazlık doğranmış soğanı da kattıktan sonra, tuzunu ayarlayın. Sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesle süsleyip, sıcak servis yapın.





VEZİR PİLAVI

vezir_pilavi_tarifleri.jpg


Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
100 gram tavuk kemiği
3 su bardağı su
1 adet soğan
150 gram haşlanmış mantar
3 adet domates
1 çay kaşığı toz safran
Tuz

VEZİR PİLAVI TARİFİ
Pilavda kullanacağınız suyu elde etmek için, tavuk kemiklerini ve soğanı su koyduğunuz bir tencerede kaynatın. Yıkanmış pirinci tereyağında kavurup tuz ve üzerine üç su bardağı tavuk suyunu ilave edin. 5 dakika kadar tencerenizi kapağı kapalı olarak ocakta tutun. Daha sonra üstüne doğranmış mantar ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri atın. Tuzu ve safranı serpin. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı dinlendirin. 15-20 dakika sonra pilavı karıştırarak servis yapın.





KADIRGA PİLAVI

kadirga_pilavi_tarifleri.jpg


Malzemeler
3 su bardağı pirinç
200 gram tereyağı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı tuzsuz antep fıstığı
4 adet orta boy domates
1/4 demet kıyılmış dere otu
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
80 gram taze kaşar peyniri
8 su bardağı su
1 adet yumurtanın sarısı

KADIRGA PİLAVI TARİFİ
Yarım saat öncesinden ıslattığınız pirinci süzüp tereyağında kavurun. Antepfıstığını ve bademi 5 dakika kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Ayrı bir tencerede kaynattığınız suyun içine kuşüzümü, badem, antepfıstığı, küp doğranmış domates, dereotu ve tuz ekleyin. Bu karışımı kavrulmuş pirince ekleyin. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye bırakın. Pilav suyunu çekince güveç kabına alın. Beşamel sosu hazırlamak için, 2 çorba kaşığı margarini eritip unu rengi dönene kadar kavurun ve sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alıp yumurta sarısını ilave ederek pilavın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına verin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip servis yapın.





HAMSİLİ PİLAV

hamsili_pilav_tarifleri.jpg


Malzemeler
1 kg hamsi
4 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yanm çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuşüzümü
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Yanm demet dereotu
Tuz, yenibahar, nane

HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında dolmalık fıstığı kavurun. Üzerine kuşüzümü, pirinç, ince doğranmış dereotu, tuz, yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın. Son olarak su ilave edin. Piştikten sonra, bir süre demlenmeye bırakın. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri fırın kabına ya da porsiyonluk güveç kaplarına dizin. Ortasına demlenen pilavı dökün. Pilavın üzerini hamsiyle kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.





FİRİK PİLAVI

firik_pilav_tarifleri.jpg


Malzemeler
500 gram firik
4 su bardağı su
3/4 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
3 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz karabiber

FİRİK PİLAVI TARİFİ
Soğan ve biberi yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Firiği katıp 5 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip 15 dakika kaynatın. Haşlanmış yıkayıp süzdüğünüz bulguru, tuz ve karabiberi katıp, kısık ateşte 15 daha pişirin. Yarım saat demlendi! sonra servis yapın. Firik buğdayın ham halidir. Kilis ve Antep pazarlarında bulabilirsiniz.





YOĞURTLU PAZI

yogurtlu_pazi_meze_tarifi.jpg

Malzemeler
1 demet pazı
250 gr yoğurt
4 diş sarmısak
tuz

YOĞURTLU PAZI TARİFİ
Pazıları yıkayın ve saplarıyla birlikte doğrayın. Tuzlu suda beş dakika kadar haşlayın. Soğuduktan sonra suyunu süzün. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
DEFNELİ SOSİS SOTE

defneli_sosis_sote.jpg


Malzemeler
1/2 Kg Sosis
3 Sap Taze Sogan
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kasığı Domates Püresi
12 Adet Arpacık Soğanı
1 Çorba Kaşığı Margarin
5 Yaprak Defne
2 Su Bardağı Su
Tuz

SOSİS SOTE TARİFİ
Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince dograyın. Dogradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın. Yarım kg sosisi de parmak parmak şeklinde doğrayın. Tavada birkaç dakika kizartin. 2 Çorba kasigi domates püresi, 5 adet defne yapragi, ve 2 su bardagi suyu tavaya ilave edin. Malzemeleri karistirip 15 dakika kadar haslayin. Ocaktan alindiktan sonra dilerseniz pilav ya da patates püresi ile ya da degisik garnitürlerle servis yapin.





TUZLU

tuzlu_meze_tarifi.jpg


Malzemeler
1 kg domates
1 çay fincanı kaya tuzu

TUZLU TARİFİ
Domatesleri fazla küçük olmayacak şekilde kesin. Bir kavanoza yerleştirin. Üzerine kaya tuzunu ilave ederek, ağzını kapatın. Bu şekilde domatesler, birkaç gün içinde sulanmaya başlayacaktır. Eğer sulanmazsa, çok az su ekleyebilirsiniz. Kavurma yapmak istediğinizde, dilediğiniz kadar domatesi birgün önceden kavanozdan çıkarın. İçinde bol su olan bir kabın içinde bekletin. İyice durulayıp, suyunu süzdükten sonra yemeğinizi hazırlayın.





SEBZELİ CEVİZLİ FAVA

sebzeli_cevizli_fava.jpg


Malzemeler
250 gr Kuru Bakla
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Patates
2 Adet Sogan
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çorba Kaşığı Toz Seker
1 Çorba Kaşığı Nisasta
1/2 Demet Dereotu
10 Adet Ceviz

CEVİZLİ FAVA TARİFİ
Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün, tüm sebzeleri küp biçiminde dograyıp, baklayı da ekleyin. Tuzunu, şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirin.Sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Nisastayı soguk suda birkaç dakika karıstırarak eritin.Bu karışımı sebzelere ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kısık ateste 5 dakika daha pişirin.Hazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökün. Sogumaya bırakın.Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip, cevizle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.





TUZLU DOMATES VE FASULYE KAVURMASI

tuzlu_dometes_ve_fasulye_kavurmasi_meze_tarifi.jpg


Malzemeler
4 tuzlu domates
250 gr tuzlu taze fasulye
1 yemek kaşığı margarin

TUZLU KAVURMA TARİFİ
Domates ve taze fasulyeyi bir gün önceden salamuradan çıkarın ve suda beklettin. Yağı kızdırın. Malzemeyi yağa atarak kavurun. Soğuk veya sıcak olarak servis yapın.

Tuzlu domates ve taze fasulyenin yapılışı
1 kg malzemeye 1 çay fincanı kaya tuzu hesabıyla domatesleri büyük büyük, taze fasulyeleri de küçük küçük doğrayarak bir kavanoza yerleştirin. Üzerine kaya tuzunu ekleyin, ağzını kapatm. Birkaç gün sonra bu malzemeler sulanmaya başlayacaktır. Eğer sulanmazsa, bir miktar su ekleyebilirsiniz. Kışın kullanılan tuzluyu, yemeden önce 1 gün süreyle bol suda bekletmeniz gerekiyor.





PATLICAN SALATASI

patlican_salatasi_meze.jpg


Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet büyük kırmızı kuru soğan
7-8 adet siyah zeytin
Zeytinyağı
Sirke,tuz ve limon

PATLICAN SALATASI TARİFİ
Patlıcanları közleyin, soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve çatalla ezin. İçine zeytinyağı, sirke, tuz, ve limon ekleyip karıştırın. Domates, yeşil biber, kırmızı kuru soğan ve siyah zeytin koyup karıştırın.





NOHUT DÖĞMESİ

nohut_dogmesi_meze_tarifi.jpg


Malzemeler
4 su bardağı haşlanmış nohut
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 demet maydanoz
7-8 dal yeşil soğan
2 baş kuru soğan
1/2 limon suyu
karabiber, kırmızıbiber, tuz

NOHUT DÖĞMESİ TARİFİ
Haşlanmış nohutların kabuklarını temizleyin. Nohutların havanda iyice dövüp soğumava bırakın. Maydanoz, kuru soğan ve yeşil soğanı doğrayın. Soğuttuğunuz dövülmüş nohutlara doğradığınız maydanozu soğanları ve sıvıyağı ilave edip karıştırın. Baharatları ve limon suyunu da ekleyip tekrar karıştırıp servis yapın.





PANCAR SALATASI

pancar_salatasi.jpg


Malzemeler
2 pancar
7-8 beyaz lahana yaprağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı kapari
2 çorba kaşığı konserve mısır
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1.5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı keten tohumu yağı

PANCAR SALATASI TARİFİ
Pancarların saplarını kesip kabuklu olarak haslayın ve süzün. Kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Lahana yapraklarını ince şeritler halinde dograyın. Sirke, zeytinyağı, keten tohumu yağı ve tuzu bir kapta iyice karıstırın. Lahana, ceviz, kapari ve mısırı ayrı bir kâsede harmanlayın. Pancar dilimlerini servis tabağına dizin. Ortasına lahanalı karısımı yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.

Pancar salatasının 1 porsiyonu 75 kaloridir.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
KEREVİZ SALATASI

kereviz_salatasi.jpg

Malzemeler
1 kg kereviz
2'şer adet soğan, havuç ve kabak
3 diş dövülmüs sarımsak
1 kg yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı dövülmüş ceviz,
1 çay bardağı zeytinyağı, Tuz

KEREVİZ SALATASI TARİFİ
Soğanları yemeklik doğrayıp kereviz, havuç ve kabağı rendeleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp önce soğanı kavurun. Sırası ile havuç, kabak ve kerevizi ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın. Sarımsağı yoğurt ve mayonez ile karıştırın. Soğuyan sebzeleri yoğurtlu karışıma ekleyin. En son cevizi katıp bütün malzemevi karıştırın ve servis vapın.





CEVİZLİ BULGUR SALATASI

cevizli_bulgur_salatasi.jpg


Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
1 adet domates
5 adet salatalık
1 çorba kaşığı kıyılmış nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu,
Yarım demet kıyılmış maydanoz, Tuz

BULGUR SALATASI TARİFİ
Bulguru çukur bir kaba alıp üzerini bir-iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve bir kapakla kapatıp, suyunu çekmesini bekleyin. Sırasıyla ceviz içi, maydanoz, nane ile kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesi ekleyin. Limon suyu, yag ve tuzu da katıp karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün ve içlerini oyun. Hazırladığınız harcı salatalıklara doldurup servis yapın.





SEMİZOTU SALATASI

semizotu_salatasi.jpg


Malzemeler
1 demet semizotu
1 çay bardağı konserve mısır
1 adet salatalık
1 adet küçük boy kırmızı soğan
10 adet kiraz domates
Sos için 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 2 adet rendelenmiş domates, tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, yarım limonun suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı

SEMİZOTU SALATASI TARİFİ
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Suları süzüldükten sonra bir kaseye alın. Üzerine mısır, halka seklinde doğranmış salatalık ve kırmızı soğanla, kiraz domatesi ilave edin. Sos için narekşisi, domates, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
 
Top