Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Meze Çeşitleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="esmer23" data-source="post: 50228" data-attributes="member: 2573"><p><strong>BARBUNYA PİLAKİ</strong></p><p></p><p>MALZEMELER</p><p>1 su bardağı kuru barbunya,</p><p>2 yemek kaşığı zeytinyağı,</p><p>1 adet orta boy soğan, </p><p>1 adet havuç,</p><p>1 adet orta boy patates,</p><p>Yarım demet maydanoz,</p><p>1 çay kaşığı şeker,</p><p>1 adet limon</p><p></p><p>HAZIRLANIŞI</p><p>Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. </p><p></p><p><strong>BEZELYELİ MEZELEME</strong></p><p>MALZEMELER</p><p>2 su bardağı Amerikan pirinci </p><p>1/2 demet maydanoz</p><p>1 su bardağı bezelye</p><p>1 adet turp</p><p>2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)</p><p>1 adet limon kabuğu</p><p>2 çorba kaşığı limon suyu </p><p>2 yemek kaşığı soya sosu</p><p>4 adet pazı yaprağı </p><p>tuz</p><p></p><p>HAZIRLANIŞI</p><p>Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır. Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın. Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın. </p><p></p><p></p><p>AFİYET OLSUN !</p><p></p><p></p><p><strong>BİBER YOĞURTLAMA</strong></p><p></p><p>MALZEMELER</p><p>1 kilo çarliston biber</p><p>2 adet yumurta </p><p>2-3 kaşık mayonez</p><p>Yeteri kadar yoğurt</p><p>Tuz Ayçiçek veya Tereyağı </p><p>Kırmızı biber </p><p>2-3 diş sarmısak</p><p></p><p>HAZIRLANIŞI</p><p>Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz. </p><p></p><p>AFİYET OLSUN !</p><p></p><p></p><p></p><p><strong>HAVUÇLU HAYDARİ</strong></p><p></p><p>MALZEMELER</p><p>Bir adet orta boy soğan</p><p>4 adet orta boy havuç</p><p>4 diş sarımsak</p><p>Bir kase süzme yoğurt</p><p>Tuz</p><p>karabiber</p><p>nane</p><p>kekik</p><p>kırmızı pul biber</p><p>1 çay bardağı sıvı yağ</p><p></p><p>HAZIRLANIŞI</p><p>Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır. İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır. </p><p></p><p>Afiyet olsun !</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p><strong>MAYDANOZLU YOĞURT</strong></p><p></p><p></p><p>MALZEMELER</p><p>1 su bardağı Amerikan pirinci </p><p>2 su bardağı süzme yoğurt</p><p>1 demet maydanoz</p><p>1 demet nane</p><p>tuz</p><p></p><p>HAZIRLANIŞI</p><p>Pirinci haşlayın. Tüm malzemeyi ve pirinci derin bir kabın içinde karıştırın. Yeşillikli bir tabağın içine alarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın. </p><p></p><p>AFİYET OLSUN !</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p><strong>YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ</strong></p><p></p><p></p><p>MALZEMELER</p><p>5 ADET PATLICAN </p><p>250 GR. YOĞURT</p><p>SARIMSAK</p><p>TUZ</p><p>KIRMIZI BİBER</p><p></p><p>HAZIRLANIŞI</p><p>PATLICANLARI KÖZLEYİP KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA İNCE İNCE KIYIYORUZ. DAHA SONRA SARIMSAKLI YOĞURDU HAZIRLAYIP SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ PATLICANLARLA KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE ŞEKİL VEREREK KIRMIZI BİBERLERİ SERPİYORUZ. SERVİSE HAZIRDIR. </p><p></p><p>AFIYET OLSUN!</p><p></p><p></p><p><strong>PÜRE</strong></p><p>MALZEMELER</p><p>1 kilo patates</p><p>Yarım kilo süt</p><p>Yeterince tuz</p><p>Yarım limon suyu</p><p>2 kaşık margarin veya 1 çay fincanı sıvı yağ</p><p></p><p>HAZIRLANIŞI</p><p>Yıkanıp, kabuğu soyulmuş patatesler haşlanır. Ezilecek kıvama gelince ateşten alınıp suyu süzülür. Bir tencereye yağ, süt, patatesler konulur. Tuz ilave edilir. Bir çatal yardımıyla veya el mikseriyle pütürsüz hale getirilir. Limon suyu ilave edilir. 1-2 defa daha karıştırılıp sıcak olarak servis edilir. </p><p></p><p>AFIYET OLSUN!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="esmer23, post: 50228, member: 2573"] [B]BARBUNYA PİLAKİ[/B] MALZEMELER 1 su bardağı kuru barbunya, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 1 adet havuç, 1 adet orta boy patates, Yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı şeker, 1 adet limon HAZIRLANIŞI Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. [B]BEZELYELİ MEZELEME[/B] MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 1/2 demet maydanoz 1 su bardağı bezelye 1 adet turp 2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış) 1 adet limon kabuğu 2 çorba kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soya sosu 4 adet pazı yaprağı tuz HAZIRLANIŞI Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır. Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın. Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın. AFİYET OLSUN ! [B]BİBER YOĞURTLAMA[/B] MALZEMELER 1 kilo çarliston biber 2 adet yumurta 2-3 kaşık mayonez Yeteri kadar yoğurt Tuz Ayçiçek veya Tereyağı Kırmızı biber 2-3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz. AFİYET OLSUN ! [B]HAVUÇLU HAYDARİ[/B] MALZEMELER Bir adet orta boy soğan 4 adet orta boy havuç 4 diş sarımsak Bir kase süzme yoğurt Tuz karabiber nane kekik kırmızı pul biber 1 çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır. İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır. Afiyet olsun ! [B]MAYDANOZLU YOĞURT[/B] MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan pirinci 2 su bardağı süzme yoğurt 1 demet maydanoz 1 demet nane tuz HAZIRLANIŞI Pirinci haşlayın. Tüm malzemeyi ve pirinci derin bir kabın içinde karıştırın. Yeşillikli bir tabağın içine alarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın. AFİYET OLSUN ! [B]YOĞURTLU PATLICAN EZMESİ[/B] MALZEMELER 5 ADET PATLICAN 250 GR. YOĞURT SARIMSAK TUZ KIRMIZI BİBER HAZIRLANIŞI PATLICANLARI KÖZLEYİP KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA İNCE İNCE KIYIYORUZ. DAHA SONRA SARIMSAKLI YOĞURDU HAZIRLAYIP SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ PATLICANLARLA KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE ŞEKİL VEREREK KIRMIZI BİBERLERİ SERPİYORUZ. SERVİSE HAZIRDIR. AFIYET OLSUN! [B]PÜRE[/B] MALZEMELER 1 kilo patates Yarım kilo süt Yeterince tuz Yarım limon suyu 2 kaşık margarin veya 1 çay fincanı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Yıkanıp, kabuğu soyulmuş patatesler haşlanır. Ezilecek kıvama gelince ateşten alınıp suyu süzülür. Bir tencereye yağ, süt, patatesler konulur. Tuz ilave edilir. Bir çatal yardımıyla veya el mikseriyle pütürsüz hale getirilir. Limon suyu ilave edilir. 1-2 defa daha karıştırılıp sıcak olarak servis edilir. AFIYET OLSUN! [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Meze Çeşitleri
Top