Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Meze Çeşitleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arzum" data-source="post: 156206" data-attributes="member: 9199"><p><span style="color: Black"><strong>BAT (TOKAT)</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>MALZEME:</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Yeşil mercimek 1 1/4 su bardağı Maydanoz 1/2 bağ </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>İnce bulgur 1/8 su bardağı Dereotu 1/2 bağ </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Ceviz içi 1,5 su bardağı Reyhan 1/2 bağ </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Sivribiber 2 adet Nane 1/2 bağ </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Domates 1 adet Pulbiber 1/2 çorba kaşığı </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Domates salçası 2 çorba kaşığı Tuz </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>YAPILIŞI:Mercimeği yıkayıp süzdürün. Tencereye koyun, 2,5 su bardağı su içinde bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine bulguru katıp, karıştırarak soğumaya bırakın. Ceviz içini robottan hafif irice çekin. Biberlerin saplarıyla tohumlarını temizleyin. Biberleri ve taze otları ince ince kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine salçayı, tuzu, biberi, soğanları, domatesleri ve yeşillikleri katıp, iyice karıştırın. Ceviz içini serpip karıştırarak haşlanmış asma yaprağı eşliğinde servis yapın.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arzum, post: 156206, member: 9199"] [COLOR="Black"][B]BAT (TOKAT) MALZEME: Yeşil mercimek 1 1/4 su bardağı Maydanoz 1/2 bağ İnce bulgur 1/8 su bardağı Dereotu 1/2 bağ Ceviz içi 1,5 su bardağı Reyhan 1/2 bağ Sivribiber 2 adet Nane 1/2 bağ Domates 1 adet Pulbiber 1/2 çorba kaşığı Domates salçası 2 çorba kaşığı Tuz YAPILIŞI:Mercimeği yıkayıp süzdürün. Tencereye koyun, 2,5 su bardağı su içinde bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine bulguru katıp, karıştırarak soğumaya bırakın. Ceviz içini robottan hafif irice çekin. Biberlerin saplarıyla tohumlarını temizleyin. Biberleri ve taze otları ince ince kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine salçayı, tuzu, biberi, soğanları, domatesleri ve yeşillikleri katıp, iyice karıştırın. Ceviz içini serpip karıştırarak haşlanmış asma yaprağı eşliğinde servis yapın.[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Meze Çeşitleri
Top