Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Meze Çeşitleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arzum" data-source="post: 156205" data-attributes="member: 9199"><p><span style="color: Black"><strong>ANTALYA PİYAZI (ANTALYA)</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>MALZEME:Kuru fasulye 2 su bardağı Sarmısak (ezilmiş) 4 diş </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Tahin 2-3 çorba kaşığı Limon 2 adet </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Sirke 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 2 kahve fincanı </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Tuz 2 tatlı kaşığı Haşlanmış yumurta 2 adet </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Taze soğan (kıyılmış) 1 demet Maydanoz 1/2 demet </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Pul biber 2 tatlı kaşığı Domates 2 adet </strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>YAPILIŞI:</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz. Şişsinler. Fasulyelerin fazla beklemeden pişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatınız. Kaynama suyunun içinde 1 saat bekletiniz. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20 - 25 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz. Haşlama suyunu dökünüz. Yıkayıp tekrar tencereye koyunuz. Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Pişmiş fasulyelerden 2 ile 3 çorba kaşığı kadarını alın. Çukur bir kaba koyun. Çatalla iyice ezin ve üzerine sarmısak dişlerini, tahini, limon suyunu, sirkeyi, tuzu, zeytinyağını katın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tenceredeki fasulyelerin üzerine döküp harmanlayın. Tenceredeki fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanozu, pul biberi katıp karıştırın. Domates dilimleri, ikiye bölünmüş haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arzum, post: 156205, member: 9199"] [COLOR="Black"][B]ANTALYA PİYAZI (ANTALYA) MALZEME:Kuru fasulye 2 su bardağı Sarmısak (ezilmiş) 4 diş Tahin 2-3 çorba kaşığı Limon 2 adet Sirke 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 2 kahve fincanı Tuz 2 tatlı kaşığı Haşlanmış yumurta 2 adet Taze soğan (kıyılmış) 1 demet Maydanoz 1/2 demet Pul biber 2 tatlı kaşığı Domates 2 adet YAPILIŞI: Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz. Şişsinler. Fasulyelerin fazla beklemeden pişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatınız. Kaynama suyunun içinde 1 saat bekletiniz. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20 - 25 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz. Haşlama suyunu dökünüz. Yıkayıp tekrar tencereye koyunuz. Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Pişmiş fasulyelerden 2 ile 3 çorba kaşığı kadarını alın. Çukur bir kaba koyun. Çatalla iyice ezin ve üzerine sarmısak dişlerini, tahini, limon suyunu, sirkeyi, tuzu, zeytinyağını katın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tenceredeki fasulyelerin üzerine döküp harmanlayın. Tenceredeki fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanozu, pul biberi katıp karıştırın. Domates dilimleri, ikiye bölünmüş haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın.[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Meze Çeşitleri
Top