Klasik Elmali Turta

1 paket oda sıcaklığında margarin

4 yemek kaşığı şeker

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İÇ MALZEME

4 Orta büyüklükte elma

4 Yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tarçın

Tarif

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.

İki parçaya ayrılıp yarısı buzdolabına konulur.

Bu arada elmalar rendelenir.

Şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.

Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak borcama serilir.

Üzerine elmalı karışımın suyu süzülerek konulur.

Son olarak buzdolabında bekletilen hamur elmalı karışımın üzerine rendelenir.Rendelemekte zorlanırsanız un ekleyerek hamurun katılaşmasını sağlayabilirsiniz.

180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Top