Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Eğitim
BilgiBANK
Fen ve Teknoloji
Kaynama ve Yoğunlaşmaya Etki Eden Faktörler
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 586484" data-attributes="member: 10904"><p><span style="color: #000000"><strong>Kaynama ve Yoğunlaşmaya Etki Eden Faktörler</strong></span></p><p><span style="color: #000000">Yine erime ve donmada olduğu gibi kaynama ve yoğunlaşmaya etki eden faktörler vardır. Basınç ve maddenin saflığının değiştirilmesi kaynama sıcaklığını etkiler.</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">· Kaynama olayının gerçekleşmesi için buhar basıncının atmosfer basıncına eşit olması gerekir. Atmosfer basıncı artarsa ağzı açık kaptaki sıvının kaynaması zorlaşır. Atmosfer basıncının azalması ise kaynamayı kolaylaştırır. Dolayısıyla sıvı daha düşük sıcaklıkta kaynar.</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Deniz düzeyinde 100 °C de kaynayan saf su Ankarada 96 °C de Erzurumda ise 94 °C de kaynar.</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Düdüklü tencerede basıncın artmasıyla sıvının kaynama sıcaklığı artırılır dolayısıyla yemekler daha çabuk pişer.</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">· Saf sıvı içine karıştırılan farklı maddeler sıvının saflığını bozar. Saflığı bozulan sıvının kaynama noktası değişir. Örneğin suyun içine tuz karıştırılırsa kaynama noktası yükselir. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 586484, member: 10904"] [COLOR="#000000"][B]Kaynama ve Yoğunlaşmaya Etki Eden Faktörler[/B] Yine erime ve donmada olduğu gibi kaynama ve yoğunlaşmaya etki eden faktörler vardır. Basınç ve maddenin saflığının değiştirilmesi kaynama sıcaklığını etkiler. · Kaynama olayının gerçekleşmesi için buhar basıncının atmosfer basıncına eşit olması gerekir. Atmosfer basıncı artarsa ağzı açık kaptaki sıvının kaynaması zorlaşır. Atmosfer basıncının azalması ise kaynamayı kolaylaştırır. Dolayısıyla sıvı daha düşük sıcaklıkta kaynar. Deniz düzeyinde 100 °C de kaynayan saf su Ankarada 96 °C de Erzurumda ise 94 °C de kaynar. Düdüklü tencerede basıncın artmasıyla sıvının kaynama sıcaklığı artırılır dolayısıyla yemekler daha çabuk pişer. · Saf sıvı içine karıştırılan farklı maddeler sıvının saflığını bozar. Saflığı bozulan sıvının kaynama noktası değişir. Örneğin suyun içine tuz karıştırılırsa kaynama noktası yükselir. [/COLOR] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Eğitim
BilgiBANK
Fen ve Teknoloji
Kaynama ve Yoğunlaşmaya Etki Eden Faktörler
Top