Kabak Mücver

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
kabak-mucver.jpg



Malzemeler
- Yarım Demet Dere Otu
- 4 Adet Kabak
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Çay bardağı Kırmızı Toz Biber
- Yarım Demet Maydanoz
- 5 Dal Taze Soğan
- 2 Çay kaşığı Tuz
- 4 Çorba Kaşığı Ufalanmış Beyaz Peynir
- 1 Su bardağı Un
- 2 Adet Yumurta
Kızartmak İçin
- 2 Su bardağı Sıvı Yağ

Hazırlanışı
Maydanoz, dereotu ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Kabakların uçlarını kesip üzerlerini bıçakla kazıyarak temizleyin ve rendeleyin. Üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin. Elinizle ovarak kabakların fazla suyunu sıkıp süzün. Yumurtaları cam kapta çırpma teli ile çırpın. Tozbiber, karabiber, tuz ile tatlandırın. Ufalanmış beyazpeynir, taze soğan, maydanoz, dereotu, kabak ve kek ununu ilave edip karıştırın. Koyu kıvamda bir karışım hazırlayın. Kızartma için, sıvıyağı tavada kızdırın. Çorba kaşığını kızgın yağa batırıp karışımdan bir kaşık dolusu alarak tavaya dökün. 4 kaşık karışım daha tavaya ilave edip çevirerek kısık ateşte kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kaşık kaşık tavaya dökerek mücverleri kızartın. Servis tabağına alıp dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9

Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 5259 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 657 Kcal
 
Top