Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 427656" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">JANJECAJUHA (HIRVATİSTAN) / Kuzu Çorbası </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>400 gr. kemiksiz koyun eti </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 havuç </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kereviz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 patates </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 şalgam </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 su bardağı pirinç </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağı kıyılmış beyaz lahana </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 yumurta sarısı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 diş sarımsak </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 baş soğan </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 defne yaprağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>bir tutam kırmızı pul biber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 limonun suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>10 cl. krem </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 demet maydanoz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>tuz </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Eti küçük küpler halinde kesin. Yıkayıp derin bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme sırasında zaman zaman tencerenin kapağını açıp etin üzerinde köpük varsa bir kevgirle alın ve atın. </strong></p><p><strong>Pirinçleri yıkayıp, küçük bir tencerede kaynattığınız suya atın ve 10-15 dakika kadar pişirin. Lahanaları yıkayıp, haşlayın. Et pişerken kök sebzeleri, soğanı ve sarımsakları soyun ve hepsini küçük küpler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Etler pişince, kök sebzeleri, soğanları ve sarımsakları üzerine ilave edin. Hepsini 15 dakika daha kaynatıp, tuzu, karabiberi, pul biberi, defne yaprağını ve Vegeta'yı ekleyin. Haşladığınız pirinci ve lahanaları süzüp, çorbanın içine atın birlikte 1-2 dakika kaynatın. </strong></p><p><strong>Daha sonra yumurta sarılarını ve limon suyunu kreme ilave edip biraz çırpın. Ateşi kısıp, krem karışımını kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. </strong></p><p><strong>Tencereyi hemen ateşten alarak üzerine kıyılmış maydanoz serpin sıcak sıcak servis yapın. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Not:</span> Eğer tüm yukarıda verdiğim kök sebzeleri bulamazsanız sadece iki veya üçünü miktarlarını biraz artırarak kullanabilirsiniz. Yalnız, çorbanızda pırasa kullanmayın.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 427656, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]JANJECAJUHA (HIRVATİSTAN) / Kuzu Çorbası [/COLOR] [LIST] [*]400 gr. kemiksiz koyun eti [*]2 havuç [*]1 kereviz [*]2 patates [*]2 şalgam [*]1/4 su bardağı pirinç [*]1 su bardağı kıyılmış beyaz lahana [*]2 yumurta sarısı [*]2 diş sarımsak [*]1 baş soğan [*]1 defne yaprağı [*]bir tutam kırmızı pul biber [*]1 limonun suyu [*]10 cl. krem [*]1/2 demet maydanoz [*]1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu [*]karabiber [*]tuz [/LIST] Eti küçük küpler halinde kesin. Yıkayıp derin bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme sırasında zaman zaman tencerenin kapağını açıp etin üzerinde köpük varsa bir kevgirle alın ve atın. Pirinçleri yıkayıp, küçük bir tencerede kaynattığınız suya atın ve 10-15 dakika kadar pişirin. Lahanaları yıkayıp, haşlayın. Et pişerken kök sebzeleri, soğanı ve sarımsakları soyun ve hepsini küçük küpler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Etler pişince, kök sebzeleri, soğanları ve sarımsakları üzerine ilave edin. Hepsini 15 dakika daha kaynatıp, tuzu, karabiberi, pul biberi, defne yaprağını ve Vegeta'yı ekleyin. Haşladığınız pirinci ve lahanaları süzüp, çorbanın içine atın birlikte 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra yumurta sarılarını ve limon suyunu kreme ilave edip biraz çırpın. Ateşi kısıp, krem karışımını kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Tencereyi hemen ateşten alarak üzerine kıyılmış maydanoz serpin sıcak sıcak servis yapın. [COLOR="#0000CD"]Not:[/COLOR] Eğer tüm yukarıda verdiğim kök sebzeleri bulamazsanız sadece iki veya üçünü miktarlarını biraz artırarak kullanabilirsiniz. Yalnız, çorbanızda pırasa kullanmayın.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top