Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 427649" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">CEVİZLİ VE ELMALI YUFKA TATLISI (HIRVATİSTAN) </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3 adet yufka </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kg. rendelenmiş elma </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 küçük kase kuru üzüm </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 küçük kase çekilmiş ceviz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 kg. toz şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 litre krem </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 yumurta </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>250 gr. tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 tatlı kaşığı tarçın </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Tereyağını eritin. Üzümleri yıkayıp ılık suyla ıslatın. Kare veya dikdörtgen şeklindeki derin bir fırın kabını bir parça tereyağı ile yağlayın. Yufkaları kabın büyüklüğünde kesin. Kesmiş olduğunuz yufkalardan bir tane kabın dibine yayın ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın. Çekilmiş cevizden yufkanın dibine yayın, üzerine toz şeker serpin, üzerine bir parça tarçın atın, 3 çorba kaşığı kremi hepsinin üzerine, kaşığın burnu ile silkeleyerek atın ve yufka ile kapatın. </strong></p><p><strong>Kapattığınız yufkanın üzerini tekrar yağlayın ve üzerine suda beklettiğiniz kuru üzümlerden serpin. Üzümlerin üzerine şeker ve tarçın serpip tekrar krem ilave edin. Yine yufka ile kapatıp yufkanızı yağlayın, yağlanmış yufkanın üzerine rendelenmiş elmaların yarısını yayın, yine tarçın ve şeker serpin, kremi ekleyin ve yine bir yufka ile kapatın. Yufkayı yağlayıp baştan başlayarak tüm işlemleri malzemeleriniz bitinceye kadar tekrarlayın. En son yufka ile kapatınca, kalan kreme, yine kalan yağı ilave edip karıştırın, bir yumurtayı karışıma kırın, tekrar karıştırarak, son yufkanın üzerine yayın. Önceden 150 derecede kızdırılmış, orta ısıdaki fırında 50 dakika kadar pişirin. Tatlınızın üzeri nar gibi kızarıp kabaracaktır. Fırından çıkardığınız tatlınızı biraz soğuyunca iri kareler şeklinde kesin ve sıcak veya soğuk olarak servis yapın.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 427649, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]CEVİZLİ VE ELMALI YUFKA TATLISI (HIRVATİSTAN) [/COLOR] [LIST] [*]3 adet yufka [*]1 kg. rendelenmiş elma [*]1 küçük kase kuru üzüm [*]1 küçük kase çekilmiş ceviz [*]1/2 kg. toz şeker [*]1 litre krem [*]1 yumurta [*]250 gr. tereyağı [*]4 tatlı kaşığı tarçın [/LIST] Tereyağını eritin. Üzümleri yıkayıp ılık suyla ıslatın. Kare veya dikdörtgen şeklindeki derin bir fırın kabını bir parça tereyağı ile yağlayın. Yufkaları kabın büyüklüğünde kesin. Kesmiş olduğunuz yufkalardan bir tane kabın dibine yayın ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın. Çekilmiş cevizden yufkanın dibine yayın, üzerine toz şeker serpin, üzerine bir parça tarçın atın, 3 çorba kaşığı kremi hepsinin üzerine, kaşığın burnu ile silkeleyerek atın ve yufka ile kapatın. Kapattığınız yufkanın üzerini tekrar yağlayın ve üzerine suda beklettiğiniz kuru üzümlerden serpin. Üzümlerin üzerine şeker ve tarçın serpip tekrar krem ilave edin. Yine yufka ile kapatıp yufkanızı yağlayın, yağlanmış yufkanın üzerine rendelenmiş elmaların yarısını yayın, yine tarçın ve şeker serpin, kremi ekleyin ve yine bir yufka ile kapatın. Yufkayı yağlayıp baştan başlayarak tüm işlemleri malzemeleriniz bitinceye kadar tekrarlayın. En son yufka ile kapatınca, kalan kreme, yine kalan yağı ilave edip karıştırın, bir yumurtayı karışıma kırın, tekrar karıştırarak, son yufkanın üzerine yayın. Önceden 150 derecede kızdırılmış, orta ısıdaki fırında 50 dakika kadar pişirin. Tatlınızın üzeri nar gibi kızarıp kabaracaktır. Fırından çıkardığınız tatlınızı biraz soğuyunca iri kareler şeklinde kesin ve sıcak veya soğuk olarak servis yapın.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top