Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 427643" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">DALMAÇYA YAHNİSİ (HIRVATİSTAN)</span> </strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>250 'şer gr'lık 4 balık filetosu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 çorba kaşığı tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı rafine yağ </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 orta boy soğan (ince doğranmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>500 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>100 gr (1/2 su bardağı) et suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çorba kaşığı sirke </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı kırmızı biber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kahve kaşığı karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1+1/2 tatlı kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı un </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Orta boy bir tencerede, 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı, orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika kızarttıktan sonra domates, et suyu, sirke, kırmızı biber, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu katarak kaynatınız. Kaynayınca, tencerenin kapağını kapayınız. Ateşin altını kısıp 30 dakika daha pişiriniz. </strong></p><p><strong>Geri kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ile 2 çorba kaşığı unu bir tabakta karıştırıp, balık filetolarının her tarafını iyice una bulayınız. </strong></p><p><strong>Tenceredekilerin pişmesine 10 dakika kala, geri kalan 2 çorba kaşığı tereyağ ile 1 çorba (kaşığı rafine yağı büyük bir tavada, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, tuzlu una bulanmış balıkları tavaya koyup, balıkların her iki yanını 5-6 dakika, hafif pembeleşinceye kadar kızartınız. (Gerekirse biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.) Kızarmış balıkları, ısıtılmış servis tabağına koyup, üstlerine tenceredeki sostan dökerek servis ediniz.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 427643, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]DALMAÇYA YAHNİSİ (HIRVATİSTAN)[/COLOR] [LIST] [*]250 'şer gr'lık 4 balık filetosu [*]4 çorba kaşığı tereyağı [*]2 çorba kaşığı rafine yağ [*]2 orta boy soğan (ince doğranmış) [*]500 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış) [*]100 gr (1/2 su bardağı) et suyu [*]1 çorba kaşığı sirke [*]1 tatlı kaşığı kırmızı biber [*]1 kahve kaşığı karabiber [*]1+1/2 tatlı kaşığı tuz [*]2 çorba kaşığı un [/LIST] Orta boy bir tencerede, 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı, orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika kızarttıktan sonra domates, et suyu, sirke, kırmızı biber, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu katarak kaynatınız. Kaynayınca, tencerenin kapağını kapayınız. Ateşin altını kısıp 30 dakika daha pişiriniz. Geri kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ile 2 çorba kaşığı unu bir tabakta karıştırıp, balık filetolarının her tarafını iyice una bulayınız. Tenceredekilerin pişmesine 10 dakika kala, geri kalan 2 çorba kaşığı tereyağ ile 1 çorba (kaşığı rafine yağı büyük bir tavada, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, tuzlu una bulanmış balıkları tavaya koyup, balıkların her iki yanını 5-6 dakika, hafif pembeleşinceye kadar kızartınız. (Gerekirse biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.) Kızarmış balıkları, ısıtılmış servis tabağına koyup, üstlerine tenceredeki sostan dökerek servis ediniz.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top