Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 427630" data-attributes="member: 10904"><p><strong><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #FF0000">HIRVAT YEMEKLERİ - DÜNYA MUTFAĞI</span></span></span></p><p></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">ZAGREB USULÜ TAVUK GÜVECİ (HIRVATİSTAN) </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 4 parçaya bölünmüş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 soğan (ince doğranmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>12 kg armut (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>125 gr (1/2 su bardağı) krema </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)</strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180=C) getirip, ısıtınız. </strong></p><p><strong>Tavuk parçalarını bir tezgahta tuz, biber ve hindistanceviziyle iyice ovup, bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Büyük bir güveçte tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kızartınız. Tavuk parçalarını ekleyip, arasıra çevirerek 7-8 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar kızartınız. Güveci ateşten alıp, armutları ekledikten sonra, güvecin üstünü örterek fırının orta katına sürünüz. Tavuğu 45 dakika-1 saat, yumuşayıncaya kadar pişiriniz. </strong></p><p><strong>Güveci fırından alıp, delikli kepçeyle tavuk parçalarını ve armutları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. </strong></p><p><strong>Güveci ağır ateşe oturtup, kremayı içindeki sosa katınız. Tahta bir kaşıkla mısır nişastası karışımını azar azar ekleyip 3-4 dakika, sos pürtüksüz ve koyu oluncaya kadar pişiriniz. </strong></p><p><strong>Güveci ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk ve armutların üstüne dökerek, servis ediniz.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 427630, member: 10904"] [B][CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR="#FF0000"]HIRVAT YEMEKLERİ - DÜNYA MUTFAĞI[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [COLOR="#FF0000"]ZAGREB USULÜ TAVUK GÜVECİ (HIRVATİSTAN) [/COLOR] [LIST] [*]2 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 4 parçaya bölünmüş) [*]1 tatlı kaşığı tuz [*]1 çay kaşığı karabiber [*]1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi [*]60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı [*]2 soğan (ince doğranmış) [*]12 kg armut (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş) [*]125 gr (1/2 su bardağı) krema [*]2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) [/LIST] Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180=C) getirip, ısıtınız. Tavuk parçalarını bir tezgahta tuz, biber ve hindistanceviziyle iyice ovup, bir kenara bırakınız. Büyük bir güveçte tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kızartınız. Tavuk parçalarını ekleyip, arasıra çevirerek 7-8 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar kızartınız. Güveci ateşten alıp, armutları ekledikten sonra, güvecin üstünü örterek fırının orta katına sürünüz. Tavuğu 45 dakika-1 saat, yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Güveci fırından alıp, delikli kepçeyle tavuk parçalarını ve armutları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Güveci ağır ateşe oturtup, kremayı içindeki sosa katınız. Tahta bir kaşıkla mısır nişastası karışımını azar azar ekleyip 3-4 dakika, sos pürtüksüz ve koyu oluncaya kadar pişiriniz. Güveci ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk ve armutların üstüne dökerek, servis ediniz.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top