Her Derde Deva: Karnabahar!

yeşüLL

limitsizsiniz...!
Özel üye
Sofralarımızda çorbası, salatası, kızartması ile kışın yer alan; ülkemizde bolca yetişen karnabaharın, hangi hastalıklara iyi geldiğini biliyor musunuz?

Karnabahar, kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Yemek yaparken çok çeşitli seçenek sunmasının yanında, özellikle kadınlarda göğüs kanserine karşı koruyan indol-3 karbonal içerir.

Karnabaharı pişirirken, çiçeğinin yanı sıra 4-5 dal yaprağından da koyarsanız, tüm etkin maddeleri elde etmiş olursunuz. Karnabaharda C vitamini, potasyum, mineral, betakaroten ve lif bulunmaktadır. Az suda haşlayarak salata şeklinde tüketirseniz, tüm etkilerinden fazlasıyla yararlanırsınız. Ayrıca haşladığınız suyu dökmek yerine, sebze çorbası yapmak için kullanmanızı tavsiye ederiz.

Yararları:

Kansere yakalanma riskini azaltır.

Kan basıncını dengede tutar.

Afrodizyak özelliğe sahiptir.

Demir minerali açısından zengin oluşu, kansızlığı önler.

Antioksidan özelliğine sahiptir.

Kalp hastalıkları ve kalp krizine karşı koruyucudur.

Başta potasyum olmak üzere, vücuda yararlı pek çok besin maddesi içerir.

Dalak hastalıklarına iyi gelir.

Şeker hastaları için faydalıdır.

Zihinsel yorgunlukla başa çıkmanıza yardımcı olur.

Tansiyon hastaları az ve seyrek tüketmelidir.

Bedenin iyot emilimini azalttığından, özellikle az iyot alanların, iyotlu tuz tüketmeleri tavsiye edilir.

Kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında en etkili sebzedir.

Pişirme suyunu dökmemeniz tavsiye edilir.
 

yeşüLL

limitsizsiniz...!
Özel üye
genelde pek hoşlanılmayan sebzeler saglıklı bu dogru karnabaharında kızartmasını severim sanırım şanslıyım bu yönden:P ama lahana brokoli bamya vesaire vesaire ... hiç bir şekilde tüketemiyorum:D
 
Top