Hangi Ayda Hangi Balık?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Hazangülü tarafından 21 Mart 2008 başlatılmıştır.

  1. Hazangülü

    Hazangülü Forum Onuru

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    9.966
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    4.480
    Ocak
    Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, lezzetlerini muhafaza eder.

    Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır.

    Çinekop, kofana, minekop boldur.

    Midyenin mevsimi başlamıştır.

    Tekir, kırlangıç bolca avlanır.

    Şubat
    Bu ayda kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder.

    Tekir bol çıkar, uskumru, lüfer ve palamut yağını kaybetmeye başlar.

    Gümüş balığı, kefal, derepisisi, minekop ve midye lezzetle yenir.

    Mart

    Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ise çiroz olmaya başlar.

    Nisan


    Kalkan lezzet bakımından yine başta gelir ve en bol zamanıdır.

    Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara göre bu ayda balık daha boldur.

    Mayıs

    İstakoz, levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit zevkle yenir.

    Kalkan yavrusu ve gelincik çıkmaya başlar.

    Haziran

    Bu ayda balıklar az tutulur, geçici olarak Karadeniz'e giderler. Dip balıkları da yumurtalarını dökmüş olduklarından, dağınık gezerler. Bu sebeple haziran ayı verimsizdir.

    Temmuz

    Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir.

    Tekir, barbunya yine lezzetini devam ettirir.

    Istakoz ve pavurya bolca çıkar.

    Ağustos

    Çingene palamudu mevsimi açar.

    Sardalya, kılıç, mercan, sinağrit, ıstakoz ve pavurya yine lezzetlidir.

    Eylül


    Sardalya ve kılıç lezzetini devam ettirir.

    Palamut irileşmiş olur.

    Lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar.

    Ekim

    Geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara Denizi'ne dönüşe başladığı aylardır. Bu, her çeşit balığın bollaşması demektir.

    Kasım

    Ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder.

    Pisi'nin en nefis olduğu aydır.

    Aralık

    Uskumru, lifer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır.

    Tekir boldur.

    Hamsinin de en lezzetli zamanıdır.
  2. Kassandra

    Kassandra Usta

    Katılım:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    645
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    sıfatsız zamirsiz zarfsız....
    Yer:
    kendimi arıyorken olmaktan korktuğum yerdeyim evde
    ayh tekire bayılırım...

    hoş zaten balıkçılar mevsimine göre tuttuğu için ister istemez mevsimine göre yiyoruz

Sayfayı Paylaş