Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 422779" data-attributes="member: 10904"><p><strong><p style="text-align: center"><span style="color: #FF0000"><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı</span></span></span></p><p></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">SOM BALIĞI (HAİTİ) </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Kullanılacak malzeme (4 kişilik):</span> </strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>350 gram füme edilmiş som balığı, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>8 baş pırasa, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3 domates, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>yeteri kadar tuz ve karabiber.</strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Yapımı:</span></strong></p><p><strong>Som balığını üç saat suda ıslattıktan sonra derisini soyup etini diderek küçük parçalara bölmeli. Pırasaları ayıklayıp küçük parçalara doğramalı ve ufalanmış som balığıyla birlikte havanda ezmeli. Buna 1/2 bardak soğuk su katın. Kabuğu soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış domatesle yeteri kadar tuz ve biberini de kattıktan sonra karışımı krema haline gelinceye kadar dövmeye devam etmeli. Sonra bu karışımı porselen bir kâseye veya cam kadehlere bölerek buz dolabına kaldırmalı. Donuncaya kadar buzdolabında kalacak bu ezmeyi bir ordövr olarak servis yapmalı.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 422779, member: 10904"] [B][CENTER][COLOR="#FF0000"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS]Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı[/FONT][/SIZE][/COLOR][/CENTER] [COLOR="#FF0000"]SOM BALIĞI (HAİTİ) [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]Kullanılacak malzeme (4 kişilik):[/COLOR] [LIST] [*]350 gram füme edilmiş som balığı, [*]8 baş pırasa, [*]3 domates, [*]yeteri kadar tuz ve karabiber. [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Yapımı:[/COLOR] Som balığını üç saat suda ıslattıktan sonra derisini soyup etini diderek küçük parçalara bölmeli. Pırasaları ayıklayıp küçük parçalara doğramalı ve ufalanmış som balığıyla birlikte havanda ezmeli. Buna 1/2 bardak soğuk su katın. Kabuğu soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış domatesle yeteri kadar tuz ve biberini de kattıktan sonra karışımı krema haline gelinceye kadar dövmeye devam etmeli. Sonra bu karışımı porselen bir kâseye veya cam kadehlere bölerek buz dolabına kaldırmalı. Donuncaya kadar buzdolabında kalacak bu ezmeyi bir ordövr olarak servis yapmalı.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top