Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Suskun" data-source="post: 266514" data-attributes="member: 21093"><p><strong><span style="color: Red">Yuvarlama</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yarım kg. iri doğranmış et</strong></p><p><strong>250 gr. yağsız kıyma</strong></p><p><strong>1 kg torba yoğurdu</strong></p><p><strong>yarım kg. kırık pirinç</strong></p><p><strong>1 küçük soğan</strong></p><p><strong>yarım kg. nohut. (akşamdan ıslatılmış)</strong></p><p><strong>tuz</strong></p><p><strong>karabiber</strong></p><p><strong>1 kaşık katı yağ</strong></p><p><strong>1 kaşık nane</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün. Daha sonra havanda iyice ezip makineden geçirin. Diğer tarafta geceden ıslattığınız nohutla ete bir kaşık tuz ve su ilave ederek malzemeler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatınız. Ezip un haline getirdiğiniz pirince, rendelenmiş soğan, yağsız kıyma tuz ve karabiber katarak yoğurun. Elinizi ıslatarak bundan nohut iriliğinde parçalar koparıp köftecikler hazırlayın. Bir tencereye 10 bardak su koyup tuz ekerek kaynatın, su kaynayınca köfteleri içine atıp 10 dakika kaynatın. Daha önce pişen nohutlu eti kalan suyu ile bareber köfteli suya ekleyin. Torba yoğurduna 1 yumurta kırıp hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan ekleyerek sulandırın. Bunu yemeğe yavaş yavaş terbiye yapar gibi katın. Katı yağı eritip naneyi ilave edip yemeğin üzerine gezdirin. Bu yemek Gaziantep ilinde Ramazan bayramlarında yapılan bir yemektir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Afiyet Olsun.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Suskun, post: 266514, member: 21093"] [B][COLOR="Red"]Yuvarlama[/COLOR] Yarım kg. iri doğranmış et 250 gr. yağsız kıyma 1 kg torba yoğurdu yarım kg. kırık pirinç 1 küçük soğan yarım kg. nohut. (akşamdan ıslatılmış) tuz karabiber 1 kaşık katı yağ 1 kaşık nane Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün. Daha sonra havanda iyice ezip makineden geçirin. Diğer tarafta geceden ıslattığınız nohutla ete bir kaşık tuz ve su ilave ederek malzemeler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatınız. Ezip un haline getirdiğiniz pirince, rendelenmiş soğan, yağsız kıyma tuz ve karabiber katarak yoğurun. Elinizi ıslatarak bundan nohut iriliğinde parçalar koparıp köftecikler hazırlayın. Bir tencereye 10 bardak su koyup tuz ekerek kaynatın, su kaynayınca köfteleri içine atıp 10 dakika kaynatın. Daha önce pişen nohutlu eti kalan suyu ile bareber köfteli suya ekleyin. Torba yoğurduna 1 yumurta kırıp hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan ekleyerek sulandırın. Bunu yemeğe yavaş yavaş terbiye yapar gibi katın. Katı yağı eritip naneyi ilave edip yemeğin üzerine gezdirin. Bu yemek Gaziantep ilinde Ramazan bayramlarında yapılan bir yemektir. Afiyet Olsun.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
Top