• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Et ve yumurta tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

Suskun

V.I.P
V.I.P
Et ve yumurta tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

Çabuk bozulabilen kırmızı et, tavuk, balık gibi besinler uzun süre saklanamadığından buzdolabında saklamak koşuluyla 1–2 gün için*de tüketilmelidir.

Etler hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik şeklin*de, yassı şekilde paketlenmiş olarak normal buzdo*labı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 3–4 ay süre ile dondurularak saklanabilir. Dondurulmuş besinler, çözdürüldükten sonra yeniden dondurul*mamalı, çözülmüş besinler bekletilmeden pişirilme*lidir.

Çözülme işi, oda sıcaklığında, soba/radyatör üzerinde ve altında, hafif ateşte veya güneşli yerlerde yapılmamalı, buzdolabının alt raf*larında bekletilerek yapılmalıdır.

Etler pişirilirken haşlama, fırında veya ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılmalı, kavurma, kızartma, gibi işlemlerden kaçınıl*malıdır.

Mangalda veya barbeküde et pişirirken et ile ateş arasındaki mesa*fenin en az 10-15 cm olmasına dikkat edilmelidir.

Kırık, çatlak ve kirli yumurtalar satın alınmamalıdır.

Yumurta buzdolabında saklanmalı, kullanmadan önce mutlaka yı*kanmalı ve kurulanmalıdır.

Hastalık etkeni olabildiği gibi bazı vitaminlerin kullanımı*nı da engellediğinden çiğ yumurta tüketilmemelidir.

Yumurta en fazla 8–10 dakika süreyle haşlanmalıdır. Daha uzun süre haşlanmış yumurtanın sarısı etrafında olu*şan yeşil renk, besin değerinin azaldığının göstergesidir.
 
Top