Estetik Operasyonlar ...Boyun germe- Burun dolgusu- Burun estetiği ameliyatı

Suskun

V.I.P
V.I.P
Boyun Germe

Boyun bölgesi yaşın ilerlediğini en erken gösteren bölgelerden biridir. Çene altında meydana gelen kırışıklıklar, gıdı bölgesindeki yağlanmadaki artış yaşlı görüntünün oluşmasında önemli rol oynar. Çene kemiği üzerinde yüzün yer çekimine karşı koyamayan yanak bölgesinin aşağı hareketi boyundaki deformitelerin daha da belirginleşmesine neden olur. Tüm bu problemler boyun germe ameliyatı ve gıdı Liposuction işlemi ile kombine edilerek çözülebilir. Bazen tek başına Liposuction ameliyatı bile yeterli olabilirken ileri vakalarda cilt çıkarılması(çene altı ve kulak arkasından) ve bazen de boyun kaslarına müdahale gerekebilmektedir.

Yüz germe ameliyatı ile de kombine birlikte yapılabilen hatta bazı tekniklerde yüz germe ameliyatının bir parçası olan boyun germe ameliyatı tek başına yapıldığında 2,5-3 saat gibi bir sürede gerçekleştirilir. Ameliyattan sonra başınızı alttan saran bir bandaj uygulanır. Bazen özel korseler gerekebilir. Bu gibi durumlarda bu korseyi 7-10 gün kullanmanız önerilebilir. Genellikle yüz güldürücü bir ameliyattır. Sonuçlarını kısa sürede pozitif olarak görebilirsiniz. Kulak arkasında saçlı deri çizgisinde bir iz veya çene altında 3 cm.lik bir iz olabilir. Boynun alt taraflarında morluk ve şişlik normal bir durumdur ve 10 gün içinde sararak kaybolur. Ameliyatın erken dönemlerinde genellikle ağrı kesicilerle dindirilebilen hafif bir ağrı olabilir. Tek başına gıdığın ortadan kalkması, gergin ve kırışıklık olmayan bir boyun görüntüsü sizi olduğunuzdan çok daha genç gösterecektir.


Burun Dolgusu

Burun sırtındaki düzensizlikler, burun dudak bileşkesinin çok fazla içerde olması gibi durumların tedavisinde bu bölgelere dolgu işleminin uygulanması çabuk ve düzgün bir sonuç elde edilmesini sağlar. Burun dudak bileşkesinin içerde olması durumu genellikle yapısal bir durumdur ama burun sırtı düzensizliği sıklıkla daha önce geçirilmiş ameliyatlar sonucunda ortaya çıkmış problemlerdir. Estetik burun ameliyatları sonrasında burun sırtının aşırı oyulması, burun kemiklerine eşit müdahale yapılmaması, burun sırtı kıkırdaklarının eşit çıkarılmaması, burun sırtına parçalı kıkırdak greftler yerleştirilmesi gibi bazı durumlarda iyileşme tamamlandıktan sonra özellikle burun cildi çok ince olan kişilerde meydana gelen burun sırtı düzensizliği probleminin giderilmesinde beklide en iyi seçenek hyaluronik asit içerikli veya hidroksi apatit içerikli dolguların enjeksiyonudur. Kolay ve düzgün sonuçlar veren bu uygulamanın tek dezavantajı tekrarının gerekmesidir. Hyaluronik asit içerikli dolgular 12-18 ay, hidroksi apatit içerikli dolgular ise 2-5 yıl gibi bir kalıcılığa sahiptir. Bu sürelerin sonunda işlemin tekrar edilmesi gerekebilir.

Lokal anestezi veya hafif sedasyon eşliğinde 30 dakika içinde uygulanır. Pansuman gerektirmez ama ilk bir hafta fazlaca şişebilir. Net sonuç sıklıkla 7-10 gün içinde ortaya çıkar ve dolgunun kalıcılık süresine göre görünümüz değişmez. Burun sırtının aşırı oyuk olduğu problemlerin düzeltilmesi için cerrahi olarak bu bölgeye yapılabilecek işlemler kıkırdak greftleri konulmasıdır. Bu bölge için kıkırdak greft kaynakları kulak kıkırdağı veya kaburga kıkırdağıdır. Ben kaburga veya kulak kıkırdaklarının kullanılmasının zorunlu olduğu durumlar dışında dolgu alternatifini kullanmayı tercih ediyorum.


Burun Estetiği Ameliyatı

Rinoplasti veya burun estetiği ameliyatları burun boyutlarının düzenlenmesinde(kısaltma veya uzatma), burun ucunun şekillendirilmesinde, burun kemerinin düzeltilmesinde(azaltma veya artırma), dudak ve burun ucu arasındaki veya burun kökü ile alın arasındaki açıların organize edilmesinde, kısaca yüz ile burun arasındaki harmoninin sağlanmasında, özel deneyim gerektiren ve estetik cerrahiyi ilgilendiren önemli bir ameliyattır. Bu değişikliklerin biri veya hepsi tek ameliyatla gerçekleştirilir ve bu ameliyata burun estetiği ameliyatı yani Rinoplasti denir. Beraberinde septuma da müdahale edilebilen bu cerrahi işleme ise septorinoplasti denilmektedir.Burun estetiği ameliyatı ile nelerin düzeltileceği konusunda; bilgisayar ortamında burun estetiği tasarımı yapıldıktan sonra son haline sizinle birlikte karar verilmelidir. Arzu edilen sonuç hastanın istediği ve yüzünüze yakışan sonuç olmalıdır. Ancak her hasta beklentilerini doğal sınırlar içinde tarif etmelidir. Doktorunuz sizi normal ve anatomik, kabul edilebilir sonuçlara yönlendirecektir.Burun estetiği ameliyatından kemik ve kıkırdakları yeni pozisyonlarında sabitlemek için burnunuzun üzerinde bir alçı ile çıkarsınız. Sıklıkla burun orta kıkırdağını yani septumu korumak için özellikle de septumda cerrahi işlem uygulandı ise burun içinde burun tamponları bulunacaktır. Ancak günümüzün ilerleyen teknolojik değişiklikleri sayesinde tamponsuz burun estetiği ameliyatları da yapılabilmektedir. Bu konuyu ameliyatınızdan önce doktorunuzla konuşmanız en doğrusu olacaktır.

Burun estetiği ameliyat süresi genellikle bir buçuk - iki saati geçmez, ancak ameliyatın kapsamına bağlı olarak nadiren de olsa uzayabilir. Ameliyat sonrası ilaçlarla kolayca geçen hafif bir ağrı olur. Ben ameliyat sonrasında hastalarıma iki farklı mekanizma ile etki eden iki ayrı ağrı kesici öneriyorum ve ağrılarını olabildiğince azaltmaya çalışıyorum. Morarma ve şişmeyi azaltmak için ameliyat içinde ve sonrasında ciddi tedbirler alıyoruz. Sizden de başınız hafif yukarda yatmanız ve gözlerinize soğuk kompres uygulamanızı istiyorum. Burun alçısını genellikle beş gün sonra değiştirip yenisini yapıyorum ve yeni alçıyı da onuncu günde çıkarıyorum. Onuncu gönde göreceğiniz sonucun nihai sonuç olmadığını, bu burnun görebileceğiniz en şiş halinde olduğunu, şişliklerin hızla inerek burnunuzun yeni şeklini almaya başlayacağını bilmenizi isterim. Bazen şişliklerin hızla inmesi için hastalarıma 15 günlük özel bir burun masajı öneriyorum. Günde bir defa beş dakika süre ile bu masajı yapmanız iyileşmenizi önemli derecede hızlandıracaktır. Burun içindeki tamponlar ise genellikle iki veya üç gün kalır. Göz çevresindeki morarmalar ameliyatı takiben birkaç gün içinde solmaya başlar ve genellikle ikinci haftada kaybolur. Normal hayata dönüşünüz 4 – 7 gün sürebilir.

Burnun son görünümünü alması, haftalar, aylar hatta bazı vakalarda bir yıl sürebilir. Rinoplasti ameliyatlarının çoğu burun içinden yapıldığından görülebilir yara izi oluşturmaz. Sadece geniş burun kanatlarına müdahale gerektiriyorsa her iki burun kanadı kıvrımında çok hafif bir iz kalaktır. Düzelmenin hızı ve derecesi, uygulanan cerrahi işlemin karmaşıklığına ve burnunuzun, kıkırdaklarınızın ve derinizin yapısına bağlıdır. Rinoplasti de amaç; dikkat çeken, ameliyat olduğu belli olan bir burun yaratmaktan ziyade yüzünüzün genel oranlarına uyan doğal bir burun yaratmaktır. Küçük düzeltmeler ve revizyonlar bazen istenebilir ve ilave bir ameliyat gerektirebilir.

Her ne kadar ameliyatı takiben bir iki günde ayağa kalkacaksanız da doktorunuz normal rutininize yeniden başlamanız için uygun bir program önerecektir. Rinoplasti ameliyatından sonra koşmak, yüzmek ve hatta öne eğilmek gibi kafa içi kan basıncını arttıran aktivitelerden ilk bir kaç hafta kaçınılmalıdır. İşe geri dönme kararı kişinin şişlik ve rahatsızlık derecesine bağlıdır.

Burun alçısı alındıktan sonra hafif şişlik ve morlukları kapatmak için kozmetik malzemeler kullanmanızda sakınca yoktur. Morluklar geçinceye kadar güneş koruyucu kremler kullanmanız tavsiye edilecektir. Burun estetiği ameliyatı için özel bir mevsim veya ay yoktur. Tüm estetik cerrahi işlemler keyfe keder işlemlerdir ve kısa süreler içine sıkıştırılmadan programlanmalıdır. Kısaca estetik ameliyatlar için en uygun zaman; sizin için en uygun ve en geniş zaman olmalıdır.

Burun ve Botoks

BOTOX, Clostridium botulinum isimli bir bakteriden elde edilir. Bu ilaç 20 yılı aşkın bir süredir, çok sulandırılmış (hafifletilmiş ) bir durumda kas kasılmalarına karşı rahatlatma sağlamak amacıyla tıbbi olarak kullanılmaktadır. Bu madde zerk edildiği kasları geçici olarak gevşetmektedir.

Yüzümüzün mimiklerini ve hareketlerini yapmamızı sağlayan kaslar, üstlerinde ki deriye bağlıdırlar. Yıllar süren kullanım sonucu, kaslar gözle görülür çizgiler ve Kırışıklar oluştururlar. Deriye bağlı yüzeysel kasları gevşeterek, Kırışıkları rahatlatmak ve yumuşatmak mümkündür. Kasların gevşemesi sayesinde daha fazla kırışıklık oluşması engellenir. Sonuç olarak elde edilen görüntü, daha düzgün, daha huzurlu ve daha genç bir görünümdür. Büyük bir operasyon geçirmeden, '' kaş kaldırma'' operasyonunda elde edilen sonuçlar elde edilebilir. Ancak belki de en önemli özelliği, zaman içinde giderek daha uzun süreli etkiye sahip olarak yüzün üst kısmındaki yaşlanmayı tamamen durdurmasıdır.

Amerika Birleşik Devletlerinde, FDA bu ilacın kullanımını onaylamıştır.

Genellikle, en çok tedavi edilen bölgeler arasında alın , göz çevresi ve kaşların arasını sayabiliriz. Botox enjeksiyonları ile göz kenarlarında ki Kırışıklar yumuşatılır, kaşların arasında ki çatınma çizgisi azaltılabilir ve alında ki Kırışıklar daha az belirgin bir düzeye indirilebilir.

Alında ve kaşlarda Kırışıklara neden olan hareketler (mimikler) engellenecektir, fakat yüzün diğer kasları Botox enjeksiyonlarından etkilenmezler.

Sulandırılmış ilacın çok küçük bir miktarı tedavi edilen yörede ki kaslara enjekte edilir. Bu prosedür tedavi odasında, siz dik bir pozisyonda otururken çok hızlı bir şekilde uygulanır. Tedaviden sonra 1-2 saat süreyle dik bir pozisyonda kalmak Botox ilacının zerk edilen yerde kalmasını sağlamak açısından çok önem taşır. Ayrıca bu sure boyunca ilacın uygulandığı kaslara egzersiz uygulanmalıdır.

Bazı hastalar Botox enjeksiyonlarının yapılması sırasında sızlama hissedebilirler. Ancak, tedavi sonrasında acı hissedilmesine çok nadir rastlanır. Tedavi öncesi enjeksiyon uygulanacak yörelere anestetik etkili kremler kullanmak, enjeksiyonlara ilişkin rahatsızlıkları azaltacaktır.

Sonuçların 3 ile 6 ay arasında bir süre için kalıcı olduğu söylenebilir. Daha büyük yüz kaslarına sahip olan hastalarda (erkekler gibi) veya yüz kaslarını daha fazla kullanan, çok mimikli kişilerde tedavinin daha sık aralıklarla uygulanması gerekebilir. Genellikle, Botox enjeksiyonları sonucu yüz kasları fazla hareket etmemek konusunda adeta '' eğitilirler ''. Zaman içerisinde, çizgileri rahatlatmak için daha az Botox kullanmak gerekli olur. Temel kural olarak ilk başlangıçta 4 ayda bir, birinci yıldan sonra 6 ayda bir uygulanmalıdır.

Botox enjeksiyonlarının etkileri kalıcı olmadığı için önemli yan etkileri yok kadar azdır. Enjeksiyon yapılan noktalarda çürüme ve kırmızılık görülebilir. Baş ağrısı da sözü edilen bir yan etkidir. Botox, göz kapağına yakın bir noktaya doğru kayarsa, üst göz kapağının geçici olarak aşağıya sarkması gibi bir durum ortaya çıkabilir. Ancak bu fevkalade nadir olarak görülen bir yan etkidir.

Hamile olan veya bebek emziren kadınlar enjeksiyonları yaptırmak için beklemelidirler. Nöromusküler rahatsızlıkları, veya kanama problemleri olanlar,tedavi yapılması istenilen yörede deri hastalıkları olanlar Botox enjeksiyonları için aday olamazlar.

* Aspirin veya aspirin içeren ilaçları almayınız.
* Non-steroidal anti-enflamatuar ilaçları uygulamadan 10 gün önce kesiniz. Bu ilaçlar kanama olasılığını ve/veya çürümeyi arttırabilir.
* Uygulama öncesi bir hafta süre ile alkol almayınız. Alkol de kanama ve/veya çürüme olasılığını arttırabilir.
* Tedavi sonrasında 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınız ve enjeksiyon bölgesi kaslarını çalıştırınız.
 
Top