Erzincan leblebisi

Konusu 'İl İl Türkiye' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 13 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur

    Çağlayağmur Hoşgörülü Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    13.287
    Beğenileri:
    752
    Ödül Puanları:
    6.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara

    Erzincan, kendine özgü lezzetiyle ünlenen leblebisi ile önemli ölçüde ekonomik bir girdi sağlıyor. Leblebi yapılırken nohutlar sulama kazanında sulanıyor. Büyük tavlama kazanlarında tavlandıktan sonra bir süre bekletiliyor. Bu süre 20-30 gün arasında değişmekte. Nohutlar un malafak tavasından sonra kavurma makinelerine alıyor ve 140 derece ısıda kavruluyor.

Sayfayı Paylaş