Erzincan Ketesi

Suskun

V.I.P
V.I.P
detail_196200916643854515625.JPG
Erzincan ketesi için gerekli malzemeler :

-1 kase tereyağı 250-300 gr kadar
- 2 bardak süt (400-500 ml)
-kuru maya ( dolu 1 çorba kaşığı)
- 4 bardak un
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurtanın sarısı

İçini hazırlamak için gerekli malzeme :
-250 gr margarin
-6 bardak un
- 2 çorba kaşığı tozşeker

Erzincan ketesinin yapılışı :

İlkönce yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritmek gerekiyor. Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlanıyor.

Hazırlanan hamurun üzerini örtüplüp, 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Hamuru 12 parçaya ayırın. Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın. Hamurun iki ucunu ortaya katlayın. 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun. 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.

Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yaydırıp, katlayın. Elle bastırıp, hamuru açınve rulo yapıp, kendi etrafında dolayınız.

Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Top