arzum
Forum Tutkunu
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 paket margarin
2 adet yumurta 1 tanesinin sarısı konulmayacak
içi için
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Ben yapaerken önce marmelatını hazırlıyorum daha kolay oluyor.öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz daha sonra 1 bardak toz şeker ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz marmelat haline gelince 2 çay kaşıgı dedim ama istege göre daha fazlada konuşabilir tadını bozmuyor tarçın koyuyoruz.biraz renki koyulaşıcak sakın şaşırmayın
Hamurunun yapılışı
bütün malzemeri katıp iyice yoğuruyoz hep söylenirya kulak memsi yumuşaklıgına gelene kadar aynen öyle daha sonra hamuru ikiye bölüyoruz bir kısmı yağladıgımız tepsiye yayıyoruz daha sonra marmelatımızı tepsimize döküyoruz kalan diğer hamuruda ben rendeliyorum üstüne zaten pişince yayılıyo açık bir yer kalmıyo korkmayın ama eliyle açıp marmelatın üzerine koyan yada poğça yaparmış gibi açıp hamurun arasına koyanlarda var.piştikten sonra kesip afiyetle yiyebilirsiniz
1 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 paket margarin
2 adet yumurta 1 tanesinin sarısı konulmayacak
içi için
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Ben yapaerken önce marmelatını hazırlıyorum daha kolay oluyor.öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz daha sonra 1 bardak toz şeker ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz marmelat haline gelince 2 çay kaşıgı dedim ama istege göre daha fazlada konuşabilir tadını bozmuyor tarçın koyuyoruz.biraz renki koyulaşıcak sakın şaşırmayın
Hamurunun yapılışı
bütün malzemeri katıp iyice yoğuruyoz hep söylenirya kulak memsi yumuşaklıgına gelene kadar aynen öyle daha sonra hamuru ikiye bölüyoruz bir kısmı yağladıgımız tepsiye yayıyoruz daha sonra marmelatımızı tepsimize döküyoruz kalan diğer hamuruda ben rendeliyorum üstüne zaten pişince yayılıyo açık bir yer kalmıyo korkmayın ama eliyle açıp marmelatın üzerine koyan yada poğça yaparmış gibi açıp hamurun arasına koyanlarda var.piştikten sonra kesip afiyetle yiyebilirsiniz