Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Elmalı turta nasıl yapılır
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="-STORM-" data-source="post: 312744" data-attributes="member: 38724"><p><strong>125 gr. tereyağı</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 yumurta(60 gr)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>2 yemek kaşığı yoğurt</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 çay bardağı şeker (70 gr)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yarım paket kabartma tozu</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>2 su bardağı un (300 gr)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>İÇ MALZEME İÇİN:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>6 adet elma</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>2 adet havuç</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>4 yemek kaşığı şeker</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 yemek kaşığı tereyağı</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 su bardağı dövülmüş ceviz</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 tatlı kaşığı</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>HAZIRLANIŞI:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Elma ve havuçları rendeleyin. Üzerine şekeri dökün ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.Yağ, ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Unu, şekeri ve soğuk tereyağını robota alıp karıştırın. Tereyağın una tamamen karışması lazım. Karışımı bir karıştırma kabına alıp, kalan malzemeleri de ilave edin ve yoğurun.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Hamurun yarısını alıp merdaneyle 0.5 cm. kalınlığında açın.Kullanacağınız kalıbın ağız kısmını hamurun üzerine kapatıp, bastırarak tartın üst kısmını ayarlayın.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kenarda kalan kısımları ve diğer hamuru birleştirip yeniden tepsinin içini kaplayacak büyüklükte açın.Yağlanmamış tepsinin içine yerleştirin. Elmalı harcı da orta kısma döküp yayın.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>İlk olarak tartın üstü için hazırladığımız hamuru şeritler halinde kesin.Tartın üzerini kafes şeklinde örün. Bu hamuru rendeleyerek te kullanabilirsiniz. O zaman rendeleyeceğiniz hamuru 1 saat kadar buzlukta bekletmeniz lazım ki rahat rendelensin.180 derecelik önceden ısıtılmış fırına tartı sürün. Üzeri kızarınca fırından alın.Üzerine pudra şekeri serpin.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="-STORM-, post: 312744, member: 38724"] [B]125 gr. tereyağı 1 yumurta(60 gr) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı şeker (70 gr) Yarım paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 su bardağı un (300 gr) İÇ MALZEME İÇİN: 6 adet elma 2 adet havuç 4 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı HAZIRLANIŞI: Elma ve havuçları rendeleyin. Üzerine şekeri dökün ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.Yağ, ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu, şekeri ve soğuk tereyağını robota alıp karıştırın. Tereyağın una tamamen karışması lazım. Karışımı bir karıştırma kabına alıp, kalan malzemeleri de ilave edin ve yoğurun. Hamurun yarısını alıp merdaneyle 0.5 cm. kalınlığında açın.Kullanacağınız kalıbın ağız kısmını hamurun üzerine kapatıp, bastırarak tartın üst kısmını ayarlayın. Kenarda kalan kısımları ve diğer hamuru birleştirip yeniden tepsinin içini kaplayacak büyüklükte açın.Yağlanmamış tepsinin içine yerleştirin. Elmalı harcı da orta kısma döküp yayın. İlk olarak tartın üstü için hazırladığımız hamuru şeritler halinde kesin.Tartın üzerini kafes şeklinde örün. Bu hamuru rendeleyerek te kullanabilirsiniz. O zaman rendeleyeceğiniz hamuru 1 saat kadar buzlukta bekletmeniz lazım ki rahat rendelensin.180 derecelik önceden ısıtılmış fırına tartı sürün. Üzeri kızarınca fırından alın.Üzerine pudra şekeri serpin.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Elmalı turta nasıl yapılır
Top