Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı
ÇİN USULÜ KIZARMIŞ PİLAV
- 600 gr basmati pirinç
- 150 gr mantar
- 2-3 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 300 gr ayıklanmış balık
- 50 gr taze zencefil
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 4 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
- 200 gr taze soğan
- Yeteri kadar tuz
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve balıkları temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, balık, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.