Renk Seçimi
+ + + + + + + + + + + + + + X

Börek hamuru nasıl yapılır?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 8 Eylül 2012 başlatılmıştır.

        
  1. Çağlayağmur

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    14.421
    Beğenileri:
    2.777
    Ödül Puanları:
    9.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    İlk acemilik yıllarımda hamuru bir türlü birleştiremezdim:) Ya çok yumşak ya çok sert olurdu. Neyseki tuzunu iyi ayarlardım. Bu yaptıgım hamurların toplanması anneme kalırdı hep. Aslında çokta zor bir durum olmadığını birkaç denemem sonunda öğrendim.Böreklik hamurda aslında diğer hamurlardan çok bir farklı değil. Bilmeyenler için işte tarifi.

    [​IMG]

    Malzemeler:

    500 gram un
    1 adet yummurta
    yarım yemek kaşığından biraz az tuz
    ve hamurun istenen kıvama gelmesini sağlayacak kadar su(genede bir bardak yeterli olabiliyor bu malzeme için)


    Hazırlanışı:

    Derin bir kabın içine un ve tuz koyup ortasını havuz biçiminde açıp,su,tuz ve yumurtayı ilve edelim. Hamuru yarım saat yoğurarak yumuşak ve ele yapışmayacak şekilde hazırlayalım . Hazıladığınız hamuru eşit parçalara ayıralım.Dinlenmeye bırakalım. Dinlenmiş olan hamuru her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde açalım.Açmış olduğumuz hamurların üzerine yağ sürelim . Kurumaması için üzerine nemli bir bez kapatalım ve sonrasında yapacagınız böreğe göre bu bezeleri kullanalım
     
  2. Çağlayağmur

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    14.421
    Beğenileri:
    2.777
    Ödül Puanları:
    9.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    • Puf böreğinde: peynirli, kıymalı, patatesli ve benzeri iç kullanılarak tırtıllı rulet veya kalıpla istenilen şekillerde kesilir. Bol yağda kızartılıp kullanılır.
    • Çiğ börekte: Çiğ kıyma ile soğan, sivribiber, domates, tuz, karabiber,kimyon istenirse, sarımsak konarak iç hazırlanır ve istenilen şekilde kesilerek bol yağda kızartılır (Basit hamurla da yapılır. Ancak yağlı hamurdan yapılan daha güzel olur.).
    • Peynirli, ıspanaklı, kıymalı, pazılı ve benzeri tepsi veya alt üst böreği.
    • Sarıyer, mekik ve benzeri böreklerde
    • Talaş kebabında
    • Mini sigara böreklerinde ve benzeri yerlerde kullanılır.
     

Sayfayı Paylaş