• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Börek hamuru nasıl yapılır?

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
İlk acemilik yıllarımda hamuru bir türlü birleştiremezdim:) Ya çok yumşak ya çok sert olurdu. Neyseki tuzunu iyi ayarlardım. Bu yaptıgım hamurların toplanması anneme kalırdı hep. Aslında çokta zor bir durum olmadığını birkaç denemem sonunda öğrendim.Böreklik hamurda aslında diğer hamurlardan çok bir farklı değil. Bilmeyenler için işte tarifi.

mXkGJ.jpg


Malzemeler:

500 gram un
1 adet yummurta
yarım yemek kaşığından biraz az tuz
ve hamurun istenen kıvama gelmesini sağlayacak kadar su(genede bir bardak yeterli olabiliyor bu malzeme için)


Hazırlanışı:

Derin bir kabın içine un ve tuz koyup ortasını havuz biçiminde açıp,su,tuz ve yumurtayı ilve edelim. Hamuru yarım saat yoğurarak yumuşak ve ele yapışmayacak şekilde hazırlayalım . Hazıladığınız hamuru eşit parçalara ayıralım.Dinlenmeye bırakalım. Dinlenmiş olan hamuru her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde açalım.Açmış olduğumuz hamurların üzerine yağ sürelim . Kurumaması için üzerine nemli bir bez kapatalım ve sonrasında yapacagınız böreğe göre bu bezeleri kullanalım
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
  • Puf böreğinde: peynirli, kıymalı, patatesli ve benzeri iç kullanılarak tırtıllı rulet veya kalıpla istenilen şekillerde kesilir. Bol yağda kızartılıp kullanılır.
  • Çiğ börekte: Çiğ kıyma ile soğan, sivribiber, domates, tuz, karabiber,kimyon istenirse, sarımsak konarak iç hazırlanır ve istenilen şekilde kesilerek bol yağda kızartılır (Basit hamurla da yapılır. Ancak yağlı hamurdan yapılan daha güzel olur.).
  • Peynirli, ıspanaklı, kıymalı, pazılı ve benzeri tepsi veya alt üst böreği.
  • Sarıyer, mekik ve benzeri böreklerde
  • Talaş kebabında
  • Mini sigara böreklerinde ve benzeri yerlerde kullanılır.
 
Top