Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 396236" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">DOVĞA (AZERİ) </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 adet yumurta </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 demet dereotu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1,5 çorba kaşığı un </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı pirinç </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3 su bardağı yoğurt </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>6 su bardağı su </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 bardak haşlanmış nohut </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 demet ıspanak </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 demet nane </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Not: Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir. Bu çorba semizotu, ebegümeci gibi yeşillikler kullanaak da yapılabilir.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 396236, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]DOVĞA (AZERİ) [/COLOR] [LIST] [*]1 adet yumurta [*]1/2 demet dereotu [*]1,5 çorba kaşığı un [*]tuz [*]2 çorba kaşığı pirinç [*]3 su bardağı yoğurt [*]6 su bardağı su [*]1 bardak haşlanmış nohut [*]1/2 demet ıspanak [*]1/2 demet nane [/LIST] Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohudunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pişmeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız. Not: Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir. Bu çorba semizotu, ebegümeci gibi yeşillikler kullanaak da yapılabilir.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top