Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 396231" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">PİTİ (AZERİ) </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Malzemeler: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>150 g koyun eti </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>150 g patates </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>yarım kuru soğan </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>10 g kuru erik </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>0,1 g safran veya 50 g taze domates </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>karabiber ve tuz </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Yapılışı: </span></strong></p><p><strong>Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur. Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır. Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur. Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur. Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur. Daha sonra ise 0,1 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir. Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 396231, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]PİTİ (AZERİ) [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]Malzemeler: [/COLOR] [LIST] [*]150 g koyun eti [*]150 g patates [*]yarım kuru soğan [*]10 g kuru erik [*]0,1 g safran veya 50 g taze domates [*]karabiber ve tuz [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Yapılışı: [/COLOR] Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur. Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır. Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur. Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur. Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur. Daha sonra ise 0,1 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir. Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top