Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 396229" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">AZERBAYCAN USULÜ YAPRAK SARMASI (AZERİ) </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>400 qr kuzu kıyması </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>160 qr üzüm yaprağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>50 qr tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>orta büyüklükde kuru soğan </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>yarım su bardağı yuvarlak pirinç </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>10 dal maydanoz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>karbiber </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Orta büyüklükte soğan ince-ince kıyılır, kuzu kıymaya eklenir. Önceden beklettiğimiz pirinci ve sonra maydanozu (dereotu da olabilir) kıyıp, tereyağı ile birlikte karışımımıza ekleriz. Tuz ve karabiber eklenerek 3-4 dak. iyice yoğrulur. </strong></p><p><strong>Üzüm yaprakları dallarından temizlenip kaynayan suda haşlanır. Daha sonra etler normal şekilde yapraklara sarılır. </strong></p><p><strong>Kazana düzenli şekilde yerleştirildikten sonra üstüne çıkacak kadar su ilave edililr ve bir tabak sonra kazanın kapağı ile ağzı kapanır. </strong></p><p><strong>Servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir.</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 396229, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]AZERBAYCAN USULÜ YAPRAK SARMASI (AZERİ) [/COLOR] [LIST] [*]400 qr kuzu kıyması [*]160 qr üzüm yaprağı [*]50 qr tereyağı [*]orta büyüklükde kuru soğan [*]yarım su bardağı yuvarlak pirinç [*]10 dal maydanoz [*]tuz [*]karbiber [/LIST] Orta büyüklükte soğan ince-ince kıyılır, kuzu kıymaya eklenir. Önceden beklettiğimiz pirinci ve sonra maydanozu (dereotu da olabilir) kıyıp, tereyağı ile birlikte karışımımıza ekleriz. Tuz ve karabiber eklenerek 3-4 dak. iyice yoğrulur. Üzüm yaprakları dallarından temizlenip kaynayan suda haşlanır. Daha sonra etler normal şekilde yapraklara sarılır. Kazana düzenli şekilde yerleştirildikten sonra üstüne çıkacak kadar su ilave edililr ve bir tabak sonra kazanın kapağı ile ağzı kapanır. Servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir. [/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top