Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 396227" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">KAYMAKLI MANTAR ÇORBASI (AZERİ) </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 qr (4 yemek kaşığı) tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 qr (8 yemek kaşığı) un </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>300 qr. ince dilimlenmiş </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>100 ml. (2,5 su bardağı) kaymak </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>tuz ve karabiber. </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur. Tavuk suyu yavaş-yavaş un karışımına ilave edilerek karıştırılır. Temizlenip dilimlenmiş mantarların 250 qramı bu karışıma ilave edilip yüksek ateşte pişirilir(kaynayana kadar). Tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte 45 dak. pişirilir. Bu karışım tel süzgeçden geçirilip suyu pişirilir.Sonra kısık ateşe alınarak karıştıra-karıştıra kaymak ilave edilir.Geriye kalan mantar dilimleri de üzerine ilave edilerek sıcak-sıcak servis yapılır.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 396227, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]KAYMAKLI MANTAR ÇORBASI (AZERİ) [/COLOR] [LIST] [*]60 qr (4 yemek kaşığı) tereyağı [*]60 qr (8 yemek kaşığı) un [*]1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu [*]300 qr. ince dilimlenmiş [*]100 ml. (2,5 su bardağı) kaymak [*]tuz ve karabiber. [/LIST] Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur. Tavuk suyu yavaş-yavaş un karışımına ilave edilerek karıştırılır. Temizlenip dilimlenmiş mantarların 250 qramı bu karışıma ilave edilip yüksek ateşte pişirilir(kaynayana kadar). Tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte 45 dak. pişirilir. Bu karışım tel süzgeçden geçirilip suyu pişirilir.Sonra kısık ateşe alınarak karıştıra-karıştıra kaymak ilave edilir.Geriye kalan mantar dilimleri de üzerine ilave edilerek sıcak-sıcak servis yapılır.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top