Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 396226" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">AZERİ PLOVU </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Kuru Soğan 8 Adet 250 Gr </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Siyah Erik 250 Gr </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Kayısı Kurusu 100 Gr </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Üzüm Kurusu 250 Gr </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Haşlanmış Kestane 1 Kg </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Tavuk ve Koyun Eti 1 kg </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Safran 1 Çay kaşığı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Duru Pilavlık Pirinç 1 kg </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Tere Yağı 250 Gr </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Zeytin Yağı 1 Çay bardağı</strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Once bir tencerede eti ve ya tavugu haslayin soymaga birakin sonra soganlari soyub 2 ye bolun ay sekilinde dograyin sonra 150 gr kere yaginda kizartin altun rengi olana kadar sonra yuzerine hasladigimiz eti suyundan cikarib soganla biraz kovurasiz sonra yuzerine kaysini siyah eriki koyub karistirasiz sonra haslanmis kestaneni yuzum kurusun duz karabiber ve en son safrani koyasiz uzerine cikana kadar et suyun koyub vam odda kaynayacag 15 dakika bunlar kaynayana kadar princin yuzerine ilik su koyun ve duz tokub bekletin bunlar beklemekde olunca sizde bir tencereye su koyun icine 3 yk tuz ve 1 yk duru yag tokub kaynamaga birakin arada et karsimlin karisidrin suyu az kalmissa altin kapatin sonra su kaynadisa princi iyce yikayin ve kaynayan suya tokub kasikla karistirin princ kaynamaga basladigda bakin elinizle fazla ezilmesin sonra kaynayan princi suzgecden suzun uzerine soyuk su gezdirin ve kazani yikayin kenara koyub leyende 1 eded yumurta 1 2 yk yogurt 3 yk duru yag ve ya kere yagi koyun tuz un koyub hamur edin yumsag olsun sonra onu merdane ile yayin tencerenin ici boyukluyunde sonra tencerenin dibine az yag surun hazir etdiyiniz hamuru tencerenin dibine yayin ve suzduyunuz princi hamurun uzerine tokun safranida az sicag su ile islatin princin uzerine tokub yerde kalan kere yagin eritin princin uzerine gezdrib tencere kapagina bez sarib tencerenin agzin kapatin ve vam odda pisirin cay deme koydugunuz kibi en fazla yarim saat sonra tabaklara cekib uzerine et karsimindan koyub yeyin.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 396226, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]AZERİ PLOVU [/COLOR] [LIST] [*]Kuru Soğan 8 Adet 250 Gr [*]Siyah Erik 250 Gr [*]Kayısı Kurusu 100 Gr [*]Üzüm Kurusu 250 Gr [*]Haşlanmış Kestane 1 Kg [*]Tavuk ve Koyun Eti 1 kg [*]Safran 1 Çay kaşığı [*]Duru Pilavlık Pirinç 1 kg [*]Tere Yağı 250 Gr [*]Zeytin Yağı 1 Çay bardağı [/LIST] Once bir tencerede eti ve ya tavugu haslayin soymaga birakin sonra soganlari soyub 2 ye bolun ay sekilinde dograyin sonra 150 gr kere yaginda kizartin altun rengi olana kadar sonra yuzerine hasladigimiz eti suyundan cikarib soganla biraz kovurasiz sonra yuzerine kaysini siyah eriki koyub karistirasiz sonra haslanmis kestaneni yuzum kurusun duz karabiber ve en son safrani koyasiz uzerine cikana kadar et suyun koyub vam odda kaynayacag 15 dakika bunlar kaynayana kadar princin yuzerine ilik su koyun ve duz tokub bekletin bunlar beklemekde olunca sizde bir tencereye su koyun icine 3 yk tuz ve 1 yk duru yag tokub kaynamaga birakin arada et karsimlin karisidrin suyu az kalmissa altin kapatin sonra su kaynadisa princi iyce yikayin ve kaynayan suya tokub kasikla karistirin princ kaynamaga basladigda bakin elinizle fazla ezilmesin sonra kaynayan princi suzgecden suzun uzerine soyuk su gezdirin ve kazani yikayin kenara koyub leyende 1 eded yumurta 1 2 yk yogurt 3 yk duru yag ve ya kere yagi koyun tuz un koyub hamur edin yumsag olsun sonra onu merdane ile yayin tencerenin ici boyukluyunde sonra tencerenin dibine az yag surun hazir etdiyiniz hamuru tencerenin dibine yayin ve suzduyunuz princi hamurun uzerine tokun safranida az sicag su ile islatin princin uzerine tokub yerde kalan kere yagin eritin princin uzerine gezdrib tencere kapagina bez sarib tencerenin agzin kapatin ve vam odda pisirin cay deme koydugunuz kibi en fazla yarim saat sonra tabaklara cekib uzerine et karsimindan koyub yeyin.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top