• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

2012 Burs Veren Kurum ve Kuruluşlar

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Burs Veren Kurumlar 2012,
2012 Burs Veren Kurum ve Kuruluşlar,
2012 Burs Veren Yerler


2012 Yurtkur Yurt, Burs, Öğrenim ve Katkı Kredisi Başvuru Duyurusu


2011-2012 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınma, burs ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler; ÖSYM tarafından üniversiteye yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren,

-Halen bir yüksek öğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 04 Temmuz- 07 Ağustos 2011 (07 Ağustos 2011 Dahil) tarihleri arasında YURTKUR’un adresindeki internet sayfasından yapılacaktır.

-Kurum Yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen(Artık Yıl) öğrencilerinin başvuruları ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 12-23 Eylül 2011 Tarihleri arasında kabul edilecektir


Tayvan Hükümeti Bursu

Tayvan Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ile kültür ve eğitim alışverişinin yapılması amacıyla Tayvan Hükümeti tarafından karşılıksız burs verilecektir.



TEV 2011-2012 Yurtdışı Tıp Burs Başvuruları

Merhum bağışçımız Dr. Orhan Birman burs fonundan aşağıda belirtilen konularda, belirli bir projeyi uygulamak veya üst ihtisas kapsamında bilgi, görgü ve uygulamasını geliştirecek ve döndüğünde birikimini gönderilmesini tavsiye eden kurumda uygulamaya koyacak kurumunun desteklediği başarılı fakat maddi olanakları kısıtlı uzman tıp doktorlarına 2011–2012 öğretim yılında araştırma çalışmaları için yurtdışı bursu verilecektir.

BURSUN KAPSAMI:

Burslar;

A.B.D. ve Batı Avrupa Ülkelerinde, Türk tıbbının seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak üzere ülkemizde ihtiyaç duyulan temel bilimler ve uygulamalı alanlarda,

1. Acil Tıp,
2. Halk Sağlığı,
a. Epidemiyoloji
b. Sağlık Hizmetlerinde Bilgi Teknoloji Danışmanlığı, (Health Care Information Technology)
3. Kardiovasküler Hastalıkların Tedavisinde Stem Cell Uygulaması,
4. Neuorodegeneratif Hastalıklar,
5. Moleküler Tıp,
a. Genetik
b. Patoloji
6. Pediatrik Enfeksiyon Hastalıkları,
7. Yoğun Bakım,
a. Pediatrik
b. Yetişkin - İç Hastalıkları ve Anesteziyoloji uzmanlarına açıktır.
8. Adli Toksikoloji (Forensic Toxicology),
- Farmakoloji, İç Hastalıkları ve Pediatri Uzmanlarına açıktır

Bilim dallarında kurumun desteklediği, başarılı uzman tıp doktorlarına burs verilecektir.


2011-2012 Akademik yılı Chevening Bursları


Tamamı İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanan 2011/2012 Akademik Yılı Chevening Bursları için bilgiler aşağıdaki gibidir. Burs, 12 aylık programlar için eğitim ücretlerini kapsayacaktır. Chevening bursları en az üç ay ve azami 1 yıla kadar lisansüstü çalışmaları için verilmektedir.

İngiltere’de çoğu yüksek lisans seviyesindeki program 1 yıllıktır. Aşağıdaki linkten başvuru ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.





Odtü Mezunları Derneği Burs Başvuruları


2010-2011 öğretim yılında 458 öğrencisine burs imkanı sağlayan odtü mezunlar derneği, bu yıl hem yeni kayıt olanlara hem de mevcut bursiyer öğrencilere yardım etmeyi sürdürecek.

Mevcut bursiyer öğrencilerin yenileme için belgelerini 6 eylül-30 eylül tarihleri arasında teslim etmesi gerekiyor. yeni kayıt olan veya eski öğrencilerin burslara başvuru tarihi ise 6 eylül-3 ekim olarak açıklandı.

Geçtiğimiz yıl 198 yeni öğrenciye burs veren dernek 9 ay süresince 150 tl tam, 75 tl yarım burs ödemesi yapmıştı.

irtibat için;

428. Sokak 100. Yıl ANKARA - (0312) 286 79 79

Bavyera’da burs başvuruları başladı.

Bavyera Eğitim Bakanlığı ile Robert Bosch Vakfı’nın 2011-12 eğitim öğretim yılı için öğrencilere verdiği yetenek bursuna başvurular başladı.

Bu yıl 50 öğrenciye daha burs imkanı sağlanacağı açıklanırken burs hakkı kazanan gençlere; aylık ortalama 100 avro para yardımının yanı sıra, yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmeleri için eğitim danışmanlığı ve rehberlik hizmetleri de verileceği ifade edildi.


Almanya Bavyera’da verilen burs ile göçmen kökenli ailelerin çalışkan ve yetenekli çocuklarının, yükseköğrenim için gerekli olan diplomayı almaları için maddi ve manevi olarak desteklenmesi hedefleniyor.

Ayrıca öğrenci seçiminde; yetenek, işbirliğine açıklık ve ihtiyaç durumunun göz önünde bulundurulacağı belirtildi.

 

eneess

Üye
Almanya da üniversite eitimi görmek isteyenler DAAD sitesine başvurabilirler. /tr ile sitesine giriş yapın. Türkçe dil ile anlaşılır olur.
 
Top