10 Dakikada Salatalık Turşusu Tarifi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Malzemeler:
  • 2 adet orta boy salatalık,
  • 5-6 dal dereotu,
  • 1/2 çay bardağı sirke,
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu,
  • 2-3 diş sarımsak (dilimlenmiş),
  • tuz, karabiber.

Hazırlanışı:

Salatalıkların kabuklarını soyun, ince ince dilimleyin.
Bir teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, salatalıkları sadece 2 dakika soteleyin. Tavadan alın, soğumaya bırakın.
Bir cam kasede bütün malzemeyi karıştırın, salatalıkları içine ekleyin. İyice karıştırın. Streç filmle ağzını sıkıca kapatın. Tüketene kadar kadar buzdolabında bekletin.

Dikkat edelim!

Kişniş güzel bir aroma veriyor. Ama tadına yabancıysanız önce bir kısmında deneyin, sonra ekleyin.
Sirke ve tuz miktarını damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltın.
Hazırladıktan 1-2 saat sonra tüketebilirsiniz, ama bir gün beklerse çok daha lezzetli oluyor.


8o0f9fd.jpg
 
Top