• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Çengel Bulmaca Programı - Resimli anlatım - EclipseCrossword

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Eclipse Crossword programı ile son derece kolay şekilde web sayfalarınız ya da kişisel kullanımlar için çengel bulmacalar hazırlayabilirsiniz.

Bu küçük boyutlu ve yetenekli program ile web siteleriniz veya özel kullanımlar için çengel bulmacalar hazırlamak oldukça kolay. Hazırladığınız bulmaca örneklerini .htm, .html, . aspx, .asp ve .php formatlarında kaydedip web sitenizde kullanabiliyorsunuz.

Sadece 48 KB'lık programı indirmek için TIKLAYINIZ.

* * * * *​

Eclipse Crossword programını kurup çalıştırın. Son derece sade bir arabirime sahip olan EclipseCrossword, kullanımınıza sunduğu sihirbazla ilk adımda yeni bir bulmaca hazırlamak mı istediğinizi, yoksa öncekiler üzerinde çalışmaya devam mı edeceğinizi soruyor. Yeni bir bulmaca hazırlamak istediğimize göre, bu penceredeki I would like to start a new crossword seçeneğini işaretleyin ve daha sonra pencerenin alt kısmında göreceğiniz Next butonuna tıklayın.

Sihirbazın ikinci adımında, bulmacada yer alacak yeni kelime listesini oluşturabilmek için Let me create a word list from scratch now ifadesini seçin ve Next düğmesine tıklayın. Ekrana gelecek pencere, bulmacanızı oluşturacak bir kelime listesi hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Bu adımda yarattığınız kelime listelerinin her birini gelecekte de değişik bulmacalar hazırlamak için kullanma şansına sahipsiniz. Bu yüzden bir sonraki adımda öğreneceğiniz yöntemi kullanarak, olabildiğince çok sayıda kelimeden oluşan kelime listeleri hazırlamanın son derece avantajlı olacağını hatırlatmalıyız.

Yeni bir kelime listesi oluşturmak için, şu anda ekranda açık olan pencerenin Word başlığı altında, bulmacada yer almasını istediğiniz bir kelimeyi yazın. Hemen altındaki Clue for this Word başlığına ise bu kelimeye ait soruyu girin. Örneğin, "AF" ve "Bağışlama sözü" gibi... Bu yolla kelime ve kelimenin sorusunu girdikten sonra, Add word to list düğmesine tıklayarak ilgili kelimeyi listeye ekleyin. Aynı adımı tüm kelimeler için tekrarlamak zorunda olduğunuzu asla unutmayın. Kelime listesi oluşturma adımını tamamladıktan sonra Next düğmesine tıklayın.

EclipseCrossword, liste oluşturma işlemini tamamladığınızda sizden bu listeyi kaydetmek isteyip istemediğinizi soracaktır. Bu soruya Yes düğmesine tıklayarak yanıt verdikten sonra, ekrana gelen pencereden EWL uzantılı bu dosya için bir ad ve konum belirleyin. Artık Save düğmesine tıklayarak listeyi kaydedebilirsiniz.

Sihirbazın herhangi bir aşamasında, Options menüsü altında yer alan Randomly place the primary word within the password seçeneği ile ilk sözcüğün seçimini yazılıma bırakma şansına her zaman için sahip olduğununuzu bilmenizde büyük yarar var.

Sihirbazın karşınıza çıkaracağı bir sonraki pencerede, Name this Crossword bölümüne hazırladığınız bulmaca için dilediğiniz herhangi bir başlığı girin. Name ve Copyright bölümlerine, kendi adınızı ve bulmacanın telif bilgilerini girma şansına da sahipsiniz.

Next düğmesine tıklayarak bu adımı da tamamlayın. Hemen ardından, bulmaca için genişlik ve yükseklik değerlerini seçmeniz gerekecek. Bu adımda belirlediğiniz kare sayıları, EclipseCrossword tarafından maksimum boyut değerleri olarak değerlendiriliyor ve bulmacanız bu doğrultuda oluşturuluyor.

Boyut değerlerini de belirledikten sonra, son işlem olarak pencerenin alt kısmındaki Options düğmesine tıklayın. Ekrana gelen iletişim penceresindeki Crossword sekmesi altında yer alan Spend up değeri tek bir bulmacanın hazırlanması için harcanacak maksimum süreyi ifade ediyor. (üst taraftaki Step 2 yazan resim) Bulmacanın kalitesi, yazılıma onu hazırlaması için tanıdığınız süreyle doğru orantılı olarak artacaktır. Bu noktada sözcükler doğru görüntülenmiyorsa, Language sekmesi altından Turkish'i seçin. Gerekli değişiklikleri gerçekleştirdikten sonra önce OK, daha sonra Next düğmelerine tıklayın.

Yazılımın bulmacaya son şeklini vermesi için bir süre beklemeniz gerekiyor. EclipseCrossword tarafından oluşturulan bulmaca beklentilerinizi karşılamadıysa, Make another puzzle like this one komutuna tıklayabilirsiniz. (üstteki resim) Hoşunuza giden bir sonuç ortaya çıktığında Next ile bir sonraki aşamaya geçin. Bu son adımda, ilk olarak Save crossword komutuna tıklayarak hazırladığınız bulmacayı sabit diske kaydedin. Artık eseriniz için bir kullanım alanı seçebilirsiniz. Print Crossword bulmacanızı yazdırmanızı, Save as a webpage ise JavaScript destekli etkileşimli bir web sayfasına dönüştürmenizi sağlar.

İyi çalışmalar. Takıldığınız nokta olursa konu altında belirtebilirsiniz...
 
Top