• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Makyaj nasıl yapılır? Resimli Anlatım

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Makyaj nasıl yapılır? Resimli Anlatım

Adım 1: Öncelikle cilt tipinizi belirleyin, nemli, kuru, karma..vb. Bir kozmetik mağazasına gidin ve onların önerileriyle cilt tipinize uygun makyaj malzemeleri alın.
vdEKa.jpg



Adım2: Makyaja güzelce yıkanmış el ve yüz ile başlamak en doğrusu. Bunun için yüzünüzü derinlemesine temizleyin. Cilt tipinize göre bir temizleme jeli kullanabilirsiniz. Yada antibakteriyel bir sabun kullanabilirsiniz. Yüzünüzü herzaman sadece sizin kullandığınız bir havlu ile kurulayın. Son olarak bir pamuk yardımıyla yüzünüze tonik yapın. Gül suyu yada herhangi bir kozmetik tonik olabilir. Tonik ile yüzünüzün pH değeri dengelenecek ve gözeneklerinizde geri kalan kirleri temizleyecek.
QPacv.jpg



Adım 3: Herzaman şunu unutmayın, cildi temizledikten sonra mutlaka nemlendirici kullanmalıyız. Aksi takdirde yüzümüz daha fazla yağ salgılamaya başlayacak ve bu da sivilcelere sebep olacaktır. Şimdi derinlemesine temizlediğiniz cildinize, cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile masaj yapın. Nemlendiriciyi uygun bir fırça yada sünger ile de uygulayabilirsiniz. Göz çevrelerinize sürmeyin! Cildinizin nemlendiriciyi emmesi için bir kaç dakika bekleyin.
1KRff.jpg



Adım 4: Gerek makyajınızın uzun ömürlü olması gerekse cildinizin pürüzsüz görünmesi için makyaj altına bir fondöten,pudra gibi bir kapatıcı uygulamak gerekiyor. Ben daha doğal ve sağlıklı bulduğum için kompakt pudrayı tercih ediyorum.
1PKs1.jpg



Adım 5: Yüzünüzdeki kırmızı lekeler, sivilce lekeleri, akneleri kapatmak için kapatıcı kullanın. Gözlerinin etrafındaki, burun üstündeki delikleri kapatın. Kapatıcıyı sürdükten sonra elinizle hafifçe dağıtın, fazlalıkları alın.
Z5KfN.jpg



Adım 6: Kaş altına kaş kemiği ve elmacık kemiklerine açık renk pudra uygulayın.
wcDlT.jpg



Adım 7: Yanaklarınıza allık sürün. Allığın güzel sürülmesi için gülümseyin böylece elmacık kemikleriniz ortaya çıkar. Elmacık kemiklerinizin en başından aşağıya doğru bir çizgi haline allığınızı sürün.
MmN3t.jpg



Adım 8: Kahverengi yada siyah renk göz kalemi ile alt ve üst göz kapaklarınızı boyayın. Doğal bir görünüm için bir göz farı sürün ve fırçayla dağıtarak uygulayın.
NVlUC.jpg



Adım 9: Kendi kaş renginize yakın bir kaş kalemi ile kaşlarınızı boyayın. Sadece kaşınızdaki boş alanları doldurun. Sonra bir fırça ile hafif darbelerle rengi dağıtın. Böylelikle kaşlarınız doğal görünür.
WPCPp.jpg



Adım 10: Herhangi bir maskara uygulamadan önce bir kirpik kıvırıcı kullanın. Kirpik yapınıza uygun bir maskara seçin. Eğer kirpikleriniz kısaysa hacim, uzunluk katacak bir rimel seçmelisiniz. Maskara fırçasını fazlalıkları almak için sürekli batırıp çıkarmayın. Bu maskaranın hava almasına neden olur. Fırçayı bir kez çekin ve fazlalıkları bir peçteye silin. Aşağıya bakarak yukarıya doğru üst kirpiklerinize rimeli uygulayın. Alt kirpikleri iç kısımdan dışa doğru rimelleyin.
BgTEV.jpg



Adım 11: Dudağınıza dudak kremi sürün. Bu rujun dudağınızda daha iyi görünmesini sağlar ve daha uzun süre kalmasını sağlar.
xWKLB.jpg



Adım 12: Dudak renginizle aynı bir kalemle dudak satırınızı çizin. Dudaklarınız çok keskin olmasın. Dudak hatlarınızı belirginleştirmek dudaklarınızı dolgun gösterir.
sqIta.jpg



Adım 13: Artık dudaklarınıza ruj sürebilirsiniz. Ruju sürdükten sonra fırçayla dağıtın. Bir mendil ile hafifçe boyanmış dudaklar kurulayın.
4PDOS.jpg
 
Top